nieuws

Dillewijn Zwapak automatiseert distributiecentrum

Warehousing 800

Dillewijn Zwapak heeft een nieuw  distributiecentrum. De groothandel in verpakkingsoplossingen, decoraties en emballage voor bloemen en planten heeft zijn logistieke processen zoveel mogelijk gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Dillewijn Zwapak automatiseert distributiecentrum

Dillewijn Zwapak heeft vier magazijnlocaties geconsolideerd in één nieuw distributiecentrum in Amstelveen. Het bedrijf beschikt over 14.000 palletplaatsen. Wat vooral opvalt is de hoge automatiseringsgraad van het dc.

Material handling systemen

Om te voorkomen dat het structurele tekort aan logistiek personeel de succesvolle groei van Dillewijn Zwapak belemmert, zijn alle logistieke processen zoveel mogelijk gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De geleverde oplossingen van Dematic bestaan naast palletstellingen uit: autonoom rijdende smalle gangen trucks en AGV’s, een paternoster-orderpicksysteem en het Dematic EWMS.

 

Lees het complete artikel
Smart warehousing in de bloemen: ‘Magazijnmedewerkers niet te vinden robots wel’

 

Digitalisering

”Door alle informatie en logistieke handelingen te digitaliseren, zijn onze processen en supply chain beter inzichtelijk en efficiënter geworden”, stelt Mark de Krosse, managing director bij de Van Dillewijn Group. Verder anticiperen wij voor de toekomstige bedrijfsgroei op het toenemende tekort aan logistiek personeel in deze regio.”

 

 

distributiecentrum dillewijn

 

 

AGV’s

Dematic heeft bij Dillewijn Zwapak magazijnstellingen gerealiseerd voor bijna 12.500 palletposities, negen AGV’s, een conveyor om de pallets in te voeren en te controleren, een geautomatiseerd paternoster orderpicksysteem en het eigen EWMS geleverd. De negen AGV’s zijn drie geautomatiseerde Still MX-X smalle gangen trucks, vier Dematic contragewicht AGV’s in een speciale uitvoering en twee semi-automatische Still EK-X trucks. Dematic levert de Still heftrucks omdat beide concerns tot de Kion groep behoren.

Alle logistieke opdrachten worden vanuit het ERP-systeem van Dillewijn Zwapak doorgegeven aan het EWMS, dat zowel de planning en routes optimaliseert als de autonoom rijdende smalle gangen trucks en FLV’s aanstuurt., stelt Marcel Spruijt, business development manager van Dematic.

 

 

Reageer op dit artikel