nieuws

‘Deze pickrobot biedt een oplossing voor het personeeltekort’ (video)

Warehousing 2084

De Robomotive box pick cel orderverzamelaar behoort tot één van de vier genomineerden voor de Logistica Award. De mobiele robot – die op dit moment in gebruik is in het distributiecentrum van DHL Supply Chain in Beringe – kan tot circa vijfhonderd items per uur picken met een beschikbaarheid van meer dan 95 procent.

‘Deze pickrobot biedt een oplossing voor het personeeltekort’ (video)

De robot kan dozen en afzonderlijke items picken binnen een bereik van drie meter. Door een 3D-camerasysteem en adaptieve grijptechnologie hoeft deze robot geen gebruik te worden gemaakt van kunstmatige intelligentie of deep learning. Een ander voordeel is dat deze robot in staat is om uiteenlopende dozen die op een willekeurige manier zijn gestapeld op te pakken en te positioneren.

Multi-inzetbaarheid is uniek

Michael Vermeer, eigenaar en oprichter van Robomotive, zegt dat hij de afgelopen drie jaar onderzoek heeft gedaan naar de levensvatbaarheid van zijn robot. “Wat deze oplossing zo interessant maakt, zijn de multi-inzetbaarheid, schaalbaarheid en de gunstige terugverdientijd.”

 

Robot vervangt geen orderpickers

Vanaf vorig jaar oktober is de Box Pick van Robomotive operationeel bij DHL Supply Chain in Beringe. Daarover zegt Vermeer: “Voor DHL is deze robot een welkome ondersteuning in het pickproces. Ons product gaat overigens geen orderpickers vervangen, maar voorziet in het tekort aan personeel. Bij DHL is bijvoorbeeld niemand ontslagen door de komst van onze robot. De mensen die dit werk eerst handmatig uitvoerden, bedienen nu de robot cel zelf. In plaats van voorheen een voor een producten te picken, stuurt hij nu zelf de pallet aan en de robot pickt vervolgens de dozen.”

Tilvermogen van maximaal 10 kilo

Het unieke aan deze robot is volgens Vermeer zijn wat hij noemt multi-inzetbaarheid. “Hij is voorbereid op allerlei soorten emballage en op high performance inzet. De robot kan een europallet picken van twee meter hoog of vanuit een rolcontainer. Ook is hij in staat om de producten vervolgens te verplaatsen naar een rollenbaan voor verder transport. Wat de high performance betreft: de robot is in staat om drie meter ver te reiken, heeft een tilvermogen van 10 kilogram en kan tot vijfhonderd picks of meer per uur aan.”

 

Michael Vermeer, directeur-eigenaar van Robomotive

Stemmen voor de publieksprijs

Naast de Logistica Award maakt de inzending van Robomotive ook kans op de publieksprijs. De stemming voor deze prijs, die eerder werd uitgereikt aan Pack Tools en Wrapplicator, sluit op vrijdag 1 november aanstaande om 17.00 uur. De winnaar wordt tegelijkertijd met de winnaar van de vakprijs bekendgemaakt tijdens de eerste beursdag van de Logistica, dinsdag 5 november, De prijsuitreiking(en) vinden plaats om 11.00 uur in het Nieuwscafe van de Jaarbeurs.

Ga naar het stemformulier

 

Lees ookDit zijn de genomineerden voor de Logistica Award (video’s)

 

Reageer op dit artikel