nieuws

Tigers Logistics huurt voor 10 jaar XXL-dc in Ridderkerk

Warehousing 1716

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG heeft met logistiek dienstverlener Tigers International Logistics een tien jarig huurcontract getekend voor de huur van de gehele ontwikkeling het Smartlog distributiecentrum in Ridderkerk. Het dc heeft een omvang van ruim 50.000 vierkante meter.

Tigers Logistics huurt voor 10 jaar XXL-dc in Ridderkerk

DHG laat weten dat het dc 1 juni volgend jaar wordt opgeleverd aan Tigers. De logistiek dienstverlener krijgt de beschikking over 43.317 vierkante meter warehouse, iets meer dan 2.000 vierkante meter kantoorruimte en een mezzanine van 4.731 vierkante meter.

Bouw op risico

Het dc in Ridderkerk wordt volgens DHG gebouwd op een unieke locatie binnen de ring Rotterdam, direct langs de rijksweg A15. De Rotterdamse logistiek vastgoed ontwikkelaar startte de bouw op risico, maar past het gebouw aan om het specifiek geschikt te maken voor Tigers. Onder andere wordt een op maat gemaakt kantoor met een glazen gevel van 140 strekkende meter gerealiseerd.

Tigers vertrekt uit Botlek

Logistiek dienstverlener Tigers is opgericht in 1969 en is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener gespecialiseerd in op maat gemaakte supply chain-oplossingen, e-fulfilment en transport door de lucht, over zee, over het spoor en over de weg. Met de aanstaande verhuizing keert het bedrijf na 13 jaar Botlek terug naar Ridderkerk, waar het al zijn Nederlandse activiteiten onder één dak brengt.

DHG: ‘dc’s op strategische locaties’

‘Smartlog Ridderkerk’ is onderdeel van de zogenaamde Logchain ontwikkelportefeuille van ruim 900.000 vierkante meter aan distributieruimte, die DHG op risico ontwikkelt. Alle  Smartlog distributiecentra zijn strategisch gelegen op logistieke hotspots en in en rondom havengebieden.

770.000 vierkante meter ‘Smartlogs’

Na de verkoop van Logchain One aan vastgoedbelegger Patrizia eerder dit jaar heeft DHG nu nog circa 770.000 vierkante meter aan Smartlog distributiecentra in ontwikkeling. Dit betreft naast Ridderkerk locaties in Amsterdam, Rotterdam, Moerdijk, Den Haag, Nieuw-Leusden en Venray.

‘Snelst groeiend magazijnconcept’

Deze distributiecentra worden dit jaar en volgend jaar opgeleverd. Smartlog is daarmee volgens DHG het snelst groeiende magazijnconcept van Nederland. Voor meer dan de helft ervan zijn inmiddels reeds huurcontracten met eindgebruikers afgesloten, meldt het bedrijf van oprichter David Hart.

Lees ook: Gebrek aan visie en regie bij bouw distributiecentra’

Reageer op dit artikel