nieuws

Nunner bouwt nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor in Nederland

Warehousing 1314

Nunner Logistics breidt zijn distributiecapaciteit in Nederland uit. De logistieke dienstverlener bouwt in Helmond een nieuw distributiecentrum. Ook wordt hier het hoofdkantoor gevestigd.

Nunner bouwt nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor in Nederland

Het nieuwe logistiek centrum komt op het zogenoemde x-dock complex wordt gerealiseerd op industrieterrein BZOB in Helmond. Het nieuwe dc, ontwikkeld door Next Level Development krijgt een omvang van 15.000 vierkante meter.

Overnames en groeiambities Nunner

Het pand moet de ‘de sterke groeiambitie van het bedrijf te faciliteren’. Nunner groeit hard. Zo nam het eerder dit jaar Caroz over. Het 4PL-bedrijf heeft naast zijn hoofdkantoor in Venlo nog vijf vestigingen in China. Bij Caroz werken 75 mensen.

Groetambitie die mede mogelijk wordt gemaakt door een kapitaalinjectie van ING. De bank nam eind augustus een minderheidsbelang in Nunner. Nunner wil groeien door autonome groei als door overnames en greenfields, liet ceo Erwin Cootjans optekenen.

BREAAM

Het nieuwe hoofdkantoor en het overslagcentrum (gebouwd door Bouwbedrijf van Schijndel) worden gerealiseerd op bedrijventerrein BZOB, niet ver van de huidige locatie.  Het pand moet BREEAM gecertificeerd worden. Welke norm is niet bekendgemaakt. Wel komen er in de toekomst zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum. Als het gebouw gereed is zullen er dagelijks meer dan 150 vrachtwagens vertrekken naar alle windstreken van Europa. Tweede kwartaal 2020 moet het pand operationeel zijn.

 

 

Reageer op dit artikel