nieuws

HST verduurzaamt met bijna 1.200 zonnepanelen

Warehousing 436

Logistiek dienstverlener HST Groep heeft op het dak van zijn bedrijfspand in Enschede 1176 zonnepanelen laten plaatsen. Elk zonnepaneel heeft een vermogen van 295 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 346.920 Wp. Jaarlijks wekt de zonne-installatie naar verwachting 305.000 kWh stroom op.

HST verduurzaamt met bijna 1.200 zonnepanelen

Dit is het tweede zonnedak van HST Groep en daarmee wordt het volledige kantoor en crossdock van de logistiek dienstverlener uit Enschede van zonnestroom voorzien.

383 zonnepanelen op eerste dak

In 2011 zijn de eerste zonnepanelen op de locatie van HST aan het Transportcentrum geplaatst. In totaal liggen er nu op dat dak 383 zonnepanelen die jaarlijks gemiddeld 85.000 kWh stroom opwekken. Beide zonnedaken leveren een flinke energiebesparing op voor de logistiek dienstverlener.

HST: processen verder verduurzamen

HST Groep laat weten dat investeren in duurzaamheid een belangrijk thema is binnen het bedrijf. De aanschaf van zonnepanelen past in dat streven om de logistieke processen verder te verduurzamen. Voorbeelden van genomen maatregelen zijn volgens de Twentse logistiek dienstverlener: intermodaal en netwerkvervoer, inzet van langere en zwaardere vrachtautocombinaties op trajectvervoer, ISO 14001:2015, monitoring rijgedrag van chauffeurs en het aanbrengen van lichtstraten in het crossdock.

Lean & Green Star

In 2009 ontving HST Groep als een van de eerste bedrijven de Lean & Green Award voor haar duurzaamheidsbeleid. Daar kwam na realisatie ook een Lean & Green Star bij. Connekt is de uitvoerder van het Lean & Green programma in Nederland.

Lees ook: Duurzame logistiek – los het vooral samen op

 

 

Reageer op dit artikel