nieuws

Gazeley wil mega-dc bouwen op Europark bij Coevorden

Warehousing 1691

Logistiek vastgoed ontwikkelaar en investeerder Gazeley is van plan om een mega-distributiecentrum te bouwen op bedrijventerrein Europark in Coevorden. De Duitse tak van de ontwikkelaar is in gesprek over de aankoop van een stuk grond van bijna twintig hectare.

Gazeley wil mega-dc bouwen op Europark bij Coevorden

Gazeley wil op het Duitse deel van het Europark bij Coevorden een mega-distributiecentrum bouwen, dat meldt de organisatie GVZ Europark Coevorden-Emlichheim op zijn website. De logistiek vastgoed ontwikkelaar en investeerder heeft zijn oog laten vallen op een perceel van bijna twintig hectare aan de Wildediek, meldt Dagblad van het Noorden op zijn website. Van die 9,9 hectare gaat, zo schrijft de krant, het daadwerkelijke distributiecentrum 8,5 hectare (85.000 vierkante meter) omvatten, met een tussenvloer van 10.000 vierkante meter. De resterende oppervlakte is bedoeld voor kantoor- en bedrijfsruimtes.

Gazeley onderhandelt met huurders

Volgens de projectontwikkelaar moet het distributiecentrum binnen een jaar klaar zijn. “Momenteel voert  Gazeley gesprekken met potentiële huurders”, zegt woordvoerder Eddy Schottert van GVZ Europark Coevorden-Emlichheim tegen Dagblad van het Noorden. De ontwikkelaar meldt zelf op zijn website dat ‘het Europark heeft goede transportverbindingen met België, Scandinavië, Duitsland, Polen en de Baltische staten. Bovendien rijden er goederentreinen tussen Coevorden en Rotterdam en Coevorden en Malmö’.

Huurders Amazon en UPS

Gazeley, sinds 2017 onderdeel van het Singaporese Global Logistics Properties (GLP), ontwikkelt in Europa logistiek vastgoed en distributieparken. Belangrijke markten zijn Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. Grote huurders zijn Amazon, UPS en Volkswagen. In Amsterdam opende Gazeley vorig jaar juli een kantoor in de WTC Toren.

Projecten in Venray en Zevenaar

Begin deze maand werd het eerste Nederlandse nieuwbouw project in Venray opgeleverd door de ontwikkelaar die tot 2008 onderdeel was van de Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart. Dit distributiecentrum wordt gehuurd door logistiek dienstverlener Syncreon. Op Smakterheide in Venray herontwikkelt de projectontwikkelaar een voormalige productielocatie van printerfabrikant Xerox. Op dit terrein verrijzen gefaseerd drie distributiecentra van in totaal 85.000 vierkante meter waarvan de eerste dus recent is opgeleverd. Daarnaast is Gazeley ook bezig met de bouw van een mega-distributiecentrum op bedrijventerrein 7Poort in het Gelderse Zevenaar. In 2015 nam de ontwikkelaar de Nederlandse logistiek vastgoed portefeuille over van Eurindustrial.

Reageer op dit artikel