nieuws

Forse magazijnuitbreiding voor fashiongigant PVH in Venlo

Warehousing 2979

Het Amerikaanse fashion en lifestyle bedrijf PVH (Phillips-Van Heusen, red.) breidt haar logistieke activiteiten op Trade Poort Noord in Sevenum vlak bij Venlo verder uit. Het bedrijf huurt 36.576 vierkante meter magazijnruimte van van logistiek vastgoed ontwikkelaar Somerset Capital Partners.

Forse magazijnuitbreiding voor fashiongigant PVH in Venlo

De magazijnuitbreiding voor PVH wordt ondergebracht in een distributiecentrum waarvan de bouw door Somerset dit voorjaar is gestart. Planning is dat het pand – dat verrijst aan de Erik de Rodeweg in Sevenum – volgend voorjaar in gebruik wordt genomen door het fashion en lifestyle bedrijf.

Dc op kavel van 13 hectare

De nieuwbouw op Trade Port Noord omvat in totaliteit ruim 85.000 vierkante meter bruto vloer oppervlakte op een kavel van ruim 13 hectare. PVH Group neemt hiervan in gebruik 31.425 vierkant meter magazijnvloer, 3.922 vierkante meter mezzanine-vloer en 1.229 vierkante meter kantoorruimte.

Distributie voor Calvin Klein

PVH is al sinds 1998 met haar Europese distributie activiteiten gevestigd in Venlo. Sindsdien maakt het bedrijf volgens eigen zeggen ‘een stormachtige groei door’. Vanuit de logistieke hotspot nummer 2 wordt de warehousing en logistiek verricht voor bekende modemerken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Izod. Producten van deze modelabels worden verstuurd naar retailers en eigen winkels van PVH binnen Europa, het Midden-Oosten en Afrika.Verder worden de online verkopen aan consumenten in heel Europa vanuit Venlo verstuurd.

Shop Apotheke in zelfde dc

In 2015 vestigde PVH zich op Trade Port Noord in Venlo in de VE-Commerce Logistic Campus van de Belgische logistiek vastgoed ontwikkelaar Heylen Warehouses. In deze campus – aan de John Hicksstraat- beschikt het bedrijf over 60.000 vierkante meter distributieruimte. De nieuwe uitbreiding aan de Erik de Rodeweg in Sevenum bevindt zich op 5 minuten van het huidige distributiecentrum van PVH. In het nieuwe mega-distributiecentrum dat Somerset laat bouwen, vestigt zich naast PVH ook de Duitse online apotheek Shop Apotheke dat 50.000 vierkante meter in gebruik zal nemen.

Reageer op dit artikel