nieuws

Drie Scala’s Logistica  – vele slimme logistieke oplossingen

Warehousing 1028

Innovaties in warehousing zijn er voldoende. Maar wat kun je er mee en hoe zet je ze in? Tijdens de drie Scala’s Logistica kunnen beursbezoekers antwoord krijgen op die vragen en ervaring opdoen.

Drie Scala’s Logistica  – vele slimme logistieke oplossingen

Scala Logistica is al jaren een vast item op de gelijknamige beurs in Utrecht. Dit jaar is dat niet anders. Tijdens Logistica 2019 zullen een drietal scala’s zijn ingericht op de beursvloer waar bezoekers op een interactieve manier kennis kunnen maken met de laatste innovaties in het vakgebied.

Exposanten houden praktijkgerichte demo’s. Bezoekers kunnen hun eigen route door het scala maken, maar ook een interactieve tour volgen onder begeleiding van een expert. De drie scala’s besteden ieder aandacht aan andere thema’s. Daarnaast zijn ze verdeeld over de beurshallen.

Scala Smart Warehousing 

In beurshal 1 bieden exposanten TGW, Knapp, Schäfer, Human Workspace en A-safe een aantal geïntegreerde systeemoplossingen vanuit het prinicpe ‘goods to man’. Specifieke aandacht is er voor slimme werkplekken, effectieve orderpick routes, combinaties van handmatig orderpicken en gerobotiseerd orderpicken. Interessant voor bedrijven die slimmer willen werken en daar de vruchten van willen plukken.

 

 

Scala Material Handling & Intern Transport

In de doorloop van hal 3 en hal 4 is het Scala Material Handling en Intern Transport ingericht. Dit scala biedt een uitgebreide demo van diverse goederenstromen in een warehouse. In hal 3 leggen A-safe, Carton Mover, Ambaflex, EVC, Hovuma, Vebabox, Storax, Tawi, WEBO Heftrucks en Ravas de nadruk op case en tray picking. Verschillende stappen in het traject van inslag, opslag en uitslag komen aan bod, met oplossingen die naast en in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden.

De demo in hal 4 is gericht op itempicking. Een groot aantal manieren voor orderpicking en het verwerken, verzamelen en verzenden van de orders krijgen hier alle aandacht van exposanten A-safe, Kardex, Human Workspace, Optimus Sorters, RoboMotive, Bito, Fromm, Cyklop, Inther en Logitrade.

Scala AGV

Bij Entree West, is Scala over AGV’s in intern transport gesitueerd. Tal van toepassingen komen aan bod in dit scala in hal 3, dankzij exposanten Movigo, Bito, Wewo en Indurfloor. Zo krijgen bezoekers een goed beeld van de AGV’s die het beste passen in hun logistieke proces.

Reageer op dit artikel