nieuws

‘De Lowpad heeft geen enkele infrastructuur nodig’ (video)

Warehousing 1399

Eurotec hoopt de Logistica Award in de wacht te slepen met de Lowpad een hele lage, compacte, omnidirectionele cobot die beschikbaar is in meerdere uitvoeringen. Deze op AGV-techniek gebaseerde cobot kan bijna alle bestaande ladingdragers vervoeren, zelfs Deense karren of retail rolcontainers.

‘De Lowpad heeft geen enkele infrastructuur nodig’ (video)

“We zijn als Eurotec gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor markten waar nog sprake is van een lage automatiseringsgraad. Vanuit die hoedanigheid hebben we ook de vraag gekregen om het transport van Deense karren te automatiseren. Dat heeft ons op het idee gebracht om dit proces uit te laten voeren door lage AGV’s”, legt Eurotec-sales engineer Sjoerd Visser uit.

Omnidirectioneel bewegen

Visser schat de levensvatbaarheid voor de Lowpad erg hoog in. “Vanuit de beperkingen die we ondervonden bij het vinden van een oplossing voor de Deense karren zijn we een systeem gaan ontwikkelingen dat heel laag is met zijn 12 centimeter en die ook nog eens omni-directioneel is, waardoor de Lowpad alle kanten op kan bewegen. Uniek in onze ogen omdat die eigenschappen niet zijn terug te vinden bij andere aanbieders van autonome mobiele voertuigen.”

‘Lowpad herkent elke centimeter’

Daarbij komt volgens Visser ook nog eens dat de Lowpad – in tegenstelling tot een reguliere AGV – geen infrastructuur nodig heeft in een magazijnomgeving. “Het systeem herkent naar elke centimeter van de vloer en weet op die manier op de millimeter nauwkeurig waar het zich bevindt.”

Ergonomische voordelen

De Lowpad biedt ook een oplossing voor de personeelstekorten in magazijnen. Visser: “Als bedrijf kun je voor honderd procent 24 uur per dag vertrouwen op ons systeem. Dit in tegenstelling tot personeel waarvan het altijd nog maar de vraag is of ze komen opdagen of dat eenvoudig weg niet beschikbaar is. Daarnaast biedt de Lowpad ook ergonomische voordelen er hoeft niet meer geduwd en getrokken worden aan zware rolcontainers.”

Lowpad is breed inzetbaar

Wat ook voor de ultralage AGV pleit is de brede inzetbaarheid. Visser somt op: “Logistieke dienstverleners met grote magazijnen, exportbedrijven van planten waard de Lowpad zijn debuut heeft gemaakt, maar denk ook aan industriele omgevingen zoals een logistieke oplossing voor een machine, waar het gaat om de automatische aan- en afvoer van materialen of in een ziekenhuis waar medicijnen of maaltijden moeten worden rondgebracht. De Lowpad is multi-inzetbaar. De enigste vereiste is een vlakke vloer”

Stem ook voor de publieksprijs

Naast de Logistica Award heeft de inzending van Eurotec ook kans op de publieksprijs. De stemming voor deze prijs, die eerder werd uitgereikt aan Pack Tools en Wrapplicator, sluit op vrijdag 1 november aanstaande om 17.00 uur. De winnaar wordt tegelijkertijd met de winnaar van de vakprijs bekendgemaakt op de eerste beursdag van de Logistica, dinsdag 5 november, De prijzen worden uitgereikt om 11.00 uur in het Nieuwscafe van de Jaarbeurs.

Ga naar het stemformulier

Lees ook: Montapacking investeert in honderden robots

 

Reageer op dit artikel