nieuws

Bakker Barendrecht wil in nieuw dc verpakkingsproces verbeteren

Warehousing 2316

AGF-logistiek dienstverlener Bakker Barendrecht heeft een begin gemaakt met de bouw van een nieuw nieuwe distributiecentrum in Ridderkerk. De nieuwbouw betreft een uitbreiding van de bestaande opslagcapaciteit en wordt volgens de huistransporteur van Albert Heijn met name gebruikt voor het doorvoeren van vernieuwingen in het distributie- en verpakkingsproces.

Bakker Barendrecht wil in nieuw dc verpakkingsproces verbeteren

Maarten van Hamburg, general manager van Bakker Barendrecht, liet gisteren bij het slaan van de eerste paal weten dat met het nieuwe dc de strategische partners van zijn bedrijf, Albert Heijn en Koninklijke Vezet, in de toekomst kunnen worden blijven voorzien van groente en fruit. “Dit nieuwe pand stelt ons in staat om onze warehousing en verpakkingsprocessen verder te verbeteren met de nieuwste logistieke technieken. Ook willen we onze medewerkers een gezond en plezierig werkklimaat bieden.”

Dc krijgt zonnepanelen

Het distributiecentrum wordt medio volgend jaar opgeleverd en beschikt dan over het BREEAM Excellent duurzaamheidscertificaat. Dat betekent dat er maatregelen zijn genomen om energie- en waterverbruik sterk te reduceren en uitstoot van CO2 te verminderen. Ook wordt er tijdens de bouw gewerkt met materialen die bijdragen aan een toename van hergebruik van sloopmateriaal. Het dak van het dc wordt bovendien voorzien van zonnepanelen. Het wordt ontwikkeld door Somerset Capital Partners. Hoofdaannemer is bouwbedrijf Vrolijk.

Dc verrijst op Dutch Fresh Port

Het distributiecentrum van Bakker Barendrecht verrijst op Nieuw Reijerwaard. Logistieke hotspot Nieuw Reijerwaard is onderdeel van Dutch Fresh Port, een van de grootste gespecialiseerde agro- en foodclusters van Nederland. Drie bedrijventerreinen in Barendrecht en Ridderkerk hebben op deze locatie hun krachten gebundeld.

Bakker Barendrecht onderdeel Greenyard

Bakker Barendrecht, onderdeel van de internationale groente- en fruitleverancier Greenyard, is vooral bekend vanwege zijn langjarige samenwerking strategische partnerschap met Albert Heijn. Die samenwerking vindt plaats samen met een vast telersnetwerk.

Reageer op dit artikel