nieuws

Vliegtuigmaaltijdendistributeur bouwt distributiecentrum in Steenbergen

Warehousing 2692

Het Amerikaanse bedrijf Michael Lewis Company (MLCo), dat wereldwijd vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden distribueert, vestigt zich in het Brabantse Steenbergen met een nieuw distributiecentrum en Europees hoofdkantoor. Het bedrijf investeert rond de 35 miljoen euro in de nieuwbouw van het dc.

Vliegtuigmaaltijdendistributeur bouwt distributiecentrum in Steenbergen

De bouw van het distributiecentrum op het bedrijvenpark Nieuw-Prinsenland in Dinteloord (gemeente Steenbergen) is inmiddels gestart. MLCo start begin 2020 de dc-operatie in West-Brabant op met circa 30 werknemers, om in de komende drie jaar uit te groeien naar rond de 100 arbeidsplaatsen.

Dc gebouwd voor de toekomst

Het distributiecentrum krijgt in eerste aanleg een vloeroppervlak van bijna 14.000 vierkante meter met daarin een opslagvolume van meer dan 165.000 kubieke meter. Volgens Rien den Hartog, directeur van Michael Lewis Company Europe, wordt het distributiecentrum ‘gebouwd voor de toekomst’. “Zodra de bedrijfsactiviteiten zich verder ontwikkelen, zijn we voorbereid om het gebouw met 40 procent uit te breiden.”

Belangrijke schakel ‘global supply chain’

Het moderne distributiecentrum bestaat uit diverse geconditioneerde ruimtes, zoals vriescellen, koelruimtes en opslag voor ongeconditioneerde goederen. Deze ruimtes zijn volgens de distributeur allemaal uitgerust met de laatste technologische innovaties. Het complex, met daarin het Europese hoofdkantoor, moet een belangrijke schakel vormen in de zogeheten ‘Global Supply Chain’ die het Amerikaanse bedrijf zijn klanten in de luchtvaartindustrie biedt. De ‘Erkend leverancier luchtvaartbenodigdheden’ beschikt bovendien over de benodigde douanevergunningen, om volledig aan te sluiten op de leveringseisen van de ontvangers op de Europese internationale vliegvelden.

Dc krijgt zonnepanelen en is gastloos

Bij de bouw zal ook rekening worden gehouden met de laatste milieueisen en duurzaamheidcriteria. “Zo werken we zonder gas en zijn we ons aan het oriënteren op de aanschaf van zonnepanelen”, zegt de MLCo-directeur afgelopen vrijdag in BNDeStem.

REWIN assisteerde bij locatiekeuze

Volgens Den Hartog is bij de locatiekeuze niet over één nacht ijs gegaan. “We hebben in samenwerking met regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN een een gedegen vooronderzoek gedaan. De keuze voor Steenbergen vloeit voort uit het feit dat ons distributiecentrum strategisch is gevestigd aan de A4, tussen de internationale havens van Rotterdam en Antwerpen, verbonden door het Schelde-Rijnkanaal. Vanuit deze vestiging kunnen we een multi-temperatuur distributienetwerk door geheel Europa en daarbuiten opzetten.”
MLCo distribueert producten naar eigen zeggen momenteel aan 119 Europese vliegvelden verspreid over 23 landen. Het gaat daarbij om producten variërend van toiletpapier tot en met dekens, drinken en eten: alles wat aan boord van een vliegtuig nodig is voor passagiers en cabinepersoneel.

Lees ook: Locatiekeuze logistiek: 5 belangrijke veranderingen voor beslissers

Reageer op dit artikel