nieuws

Decathlon realiseert nieuw dc op herontwikkelingslocatie in Tilburg

Warehousing 3120

Het heeft even geduurd maar eindelijk heeft Decathlon een locatie gevonden in Tilburg waarop een nieuw distributiecentrum kan worden gebouwd. Twee locaties had de Franse sportwinkelketen in de logistieke hotspot nummer 1 op het oog. Die vielen allemaal af. Uiteindelijk is een herontwikkelingslocatie gevonden op bedrijventerrein Kraaiven, waar de Franse retailer een dc ter grootte van circa 45.000 vierkante meter laat bouwen.

Decathlon realiseert nieuw dc op herontwikkelingslocatie in Tilburg

Logistiek vastgoed ontwikkelaar HVBM Vastgoed neemt de ontwikkeling van het distributiecentrum van Decathlon op zich. Op de nieuwbouw locatie was ooit distilleerderij Cooymans gevestigd.

Zwaluwenbunders viel af

Het vinden van een nieuwbouwlocatie in de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland had de afgelopen jaren de nodige voeten in aarde. De snel groeiende Franse retailer wilde zijn nieuwe dc in eerste instantie vestigen op het toekomstige bedrijventerrein Zwaluwenbunders. Dat plan ging niet door omdat de gemeente Tilburg de plannen hiervoor op de lange baan moest schuiven. Daarna kwam een locatie op Kraaiven in het vizier, direct naast het nieuwe distributiecentrum van de Bijenkorf, dat aanstaande donderdag feestelijk wordt geopend. Deze locatie viel uiteindelijk ook af vanwege broedende vogels, zegt HVBM-directeur Adriaan Molenschot. “Het broedseizoen begon dit jaar eerder dan. Daardoor konden we geen bomen meer kappen om deze locatie nog op tijd bouwrijp te maken.”

 

Lees ook:

Decathlon verhuist e-commerce dc naar Tilburg bij geen akkoord

 

Dc verrijst op herontwikkelingslocatie

Desalniettemin wilde Decathlon koste wat kost snel beginnen met bouw in logistieke hotspot Tilburg. Een oplossing was volgens Molenschot snel voorhanden want HVBM heeft recent een paar straten verderop op hetzelfde Kraaiven een grootschalige herontwikkelingslocatie gekocht, waar het nieuwe distributiecentrum voor Decathlon zal verrijzen.

Werkgelegenheid voor 150 mensen

Het distributiecentrum – een ontwerp van Dedato Architecten – wordt door het Franse bedrijf gebruikt voor de bevoorrading van de Nederlandse winkels. Het pand wordt naar verwachting medio volgend jaar geopend. Er is werkgelegenheid voor in eerste instantie ruim 150 mensen.

Eerste oplevering medio mei 2020

Het distributiecentrum wordt gebouwd in twee fases. De eerste fase bestaat uit twee units met een totale oppervlakte van 31.716 vierkante meter kantoor-, mezzanine en magazijnruimte. Dit gedeelte wordt medio mei volgend jaar opgeleverd. De tweede fase van het distributiecentrum omvat 13.197 vierkante meter kantoor- en magazijnruimte en wordt direct na de eerste fase gebouwd. Bij de nieuwbouw streven HVBM Vastgoed en Decathlon naar een duurzaam distributiecentrum dat voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Excellent’.

Lees ook: Decathlon vestigt distributiecentrum (bijna) definitief in Tilburg

 

Reageer op dit artikel