nieuws

‘VidaXL overweegt bouw derde mega-distributiecentrum’

Warehousing 4467

Internationale webwinkel VidaXL overweegt de bouw van een derde XXL-distributiecentrum. Een woordvoerder van VidaXL laat tegenover dagblad De Limburger weten dat het bedrijf door zijn uitbundige groei voortdurend met plaatsgebrek kampt. Of dit dc ook in Venlo wordt gebouwd, is nog niet zeker.

‘VidaXL overweegt bouw derde mega-distributiecentrum’

VidaXL heeft volgens eigen zeggen op korte termijn weer nieuwe opslagruimte nodig. De aankondiging volgt nadat het bedrijf begin mei aankondigde dat het volgend jaar een nieuw distributiecentrum in gebruik gaat nemen van 80.000 vierkante meter op Trade Port Noord in Venlo. Daar beschikt het online warenhuis al over een XXL-distributiecentrum van 100.000 vierkante meter, waar het sinds eind 2017 in is gevestigd. Dat is kennelijk niet genoeg want woordvoerder Kijo Oudshoorn zegt tegen De Limburger maandag dat  het bedrijf door zijn uitbundige groei voortdurend met plaatsgebrek kampt.

Onbekend of mega-dc in Venlo komt

VidaXL overweegt nu volgens Oudshoorn over enkele jaren een distributiecentrum te bouwen dat ongeveer even groot is als het huidige dc. Of de nieuwe vestiging wederom in Venlo komt of dat ditmaal voor het buitenland wordt gekozen, is nog niet zeker, zegt Oudshoorn.

Voorraad nu op zes locaties

De webwinkel huurt op dit moment veel magazijnruimte bij onder andere logistieke dienstverleners in de logistieke hotspot nummer 2 van Nederland. “Daardoor kunnen we niet erg efficiënt”, stelt de woordvoerder. Op zes verschillende plekken verspreid in de regio, tot aan Venray toe, ligt voorraad opgeslagen die het bedrijf via 29 webshops aan 27 Europese landen verkoopt. Binnen de regio Venlo zijn bij VidaXL 600 tot 700 mensen werkzaam, meldt De Limburger.

Reageer op dit artikel