nieuws

T.O.M. opent derde distributiecentrum

Warehousing 781

Tom Omnichannel Management bv opent deze week haar derde distributiecentrum. Daarmee breidt het haar opslagcapaciteit uit naar 31.000 m2. Meer uitbreidingsplannen worden al gemaakt.

T.O.M. opent derde distributiecentrum

De extra opslagcapaciteit is nodig omdat het e-commerce bedrijf sneller groeit dan verwacht. Het derde dc, dat een jaar na de opening van het tweede distributiecentrum wordt geopend, distributiecentrum was bedoeld als afroepmagazijn voor de andere twee distributiecentra. Het biedt plek voor 650 pallets. Daar komen nu 105 pickstellingen bij om ook de ordergroei te kunnen faciliteren.

CEO Tom te Riele: “We willen alle producten die we verkopen op onze webshops fysiek op voorraad hebben. Om aan die visie te kunnen blijven vasthouden, was een derde distributiecentrum noodzakelijk. We hoeven daardoor nooit nee te verkopen aan onze klanten en kunnen onze leverbelofte blijven waarmaken.”

 

 

 

Verder uitbreiden

Verdere uitbreiding zit al in de planning. De Bladelse e-wil zijn assortiment uitbreiden, zowel op de zakelijke als de consumentenmarkt. In de laatste twee kwartalen van dit jaar verwacht T.O.M. nog eens uit te breiden met een capaciteit van 5.000 m2. In 2020 staat er een uitbreiding op de planning van 10.000 m2.
Te Riele: “We willen hét internationale online warenhuis van de vrijetijdssector zijn. Op korte termijn starten we met een webshop in babyartikelen. Ook willen we uitbreiden met een assortiment voor camping, huis, tuin, huisdieren, gezondheid en cosmetica. Daarnaast breiden we ons eigen merk AMIGO uit in verschillende segmenten.”

Lees ook
Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

Reageer op dit artikel