nieuws

Sligro start bouw nieuw distributiecentrum in Maastricht

Warehousing 3048

Foodgroothandel is in Maastricht gestart met de bouw van een nieuw bezorgservice distributiecentrum. Het duurzame en ‘gasloze’ dc krijgt een omvang van meer dan 16.000 vierkante meter.

Sligro start bouw nieuw distributiecentrum in Maastricht

De nieuwbouw van het distributiecentrum in Maastricht is onderdeel van de optimaliseringsslag van het landelijke logistieke netwerk van dat Sligro heeft ingezet na de grote overname van Heineken Groothandel eind 2017. Deze overname heeft ervoor gezorgd dat de foodgroothandel op diverse locaties in Nederland onder andere nieuwe distributiecentra is gaan bijbouwen. Zo werd vorig jaar ook begonnen met de bouw van een nieuw dc in Deventer.

Sligro dc krijgt grote vriescel

De nieuwste aanwinst van de groothandel in Maastricht krijgt Zuid-Limburg als verzorgingsgebied. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een kavel van 40.039 vierkante meter aan de Habitatsingel in Maastricht, vlakbij de snelweg A2. Het pand beslaat 16.703 vierkante meter, waarvan 15.223 vierkante meter bedrijfsruimte (koel, vries en expeditie) met een grote vriescel van 3.625 vierkante meter en 1.480 vierkante meter kantoor.

 

Lees ook
Circulair bouwen: wat is nu al mogelijk?

 

Gasloos distributiecentrum met led

De bouwer van het pand, Aan de Stegge Twello, laat weten dat tijdens de modernste nieuwste duurzame technieken worden toegepast. Het pand wordt ook ‘gasloos’ gerealiseerd. Daarnaast vindt verwarming plaats door warmteterugwinning uit de centrale koelinstallatie. Er wordt gebruikgemaakt van waterbesparende voorzieningen, ledverlichting en er komt een wadi voor de opslag en infiltratie van water op eigen terrein.

Dc krijgt BREEAM Excellent certificaat

Het dak van het distributiecentrum wordt ook geschikt gemaakt voor toepassing van zonnepanelen. In combinatie met nog meer duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt, zo meldt Aan de Stegge, gestreefd naar een ‘BREEAM Excellent’ certificering. Het nieuwe distributiecentrum van Sligro wordt vlak voor de kerstdagen opgeleverd.

Lees ook: Sligro en Heineken: nieuw distributienetwerk en nog beter bundelen

Reageer op dit artikel