nieuws

 Omoda automatiseert inpakproces

Warehousing 1622

E-commerce speler Omoda versnelt zijn inpakproces. De schoenspecialist investeert in een inpakmachine. De machine geeft de schoenspecialist de nodige rust, snelheid en duurzaamheid.

 Omoda automatiseert inpakproces

Omoda pakt zijn logistiek verder aan. In navolging van het nieuwe distributiecentrum in 2014, investeert Omoda nu in een inpakmachine. De investering in het verpakkingsproces geeft Omoda, Logistieke webshop van 2016, de benodigde rust, efficiency en duurzaamheidswinst opleveren.

 

 

De machine (E3Neo) vouwt en lijmt de verzenddozen op het juiste formaat waarna binnen 4 seconden de deksel op de gevulde verzenddoos wordt gelegd. Omoda claimt door de machine 25 procent laadvolume te besparen per vrachtwagen wat resulteert in 130,6 ton minder CO2 uitstoot op jaarbasis.

De inpakmachine vervangt geen personeel. Wel zorgt de investering er voor dat er meer tijd is voor de orderpickers wat resulteert in hogere orderpick precisie en dus minder fouten, aldus Omoda.  Duurzaamheid is een belangrijk item voor Omoda. Zo wordt het distributiecentrum voorzien van stroom via circa 1700m2 aan zonnepanelen.

Lees ook
PostNL test herbruikbare verpakking last mile: dit zijn de resultaten
UPS gaat verpakkingen hergebruiken

 

Reageer op dit artikel