nieuws

Hercuton bouwt opnieuw groot distributiecentrum in Zaltbommel

Warehousing 2652

Bouwbedrijf Hercuton start binnenkort met de bouw van een nieuw distributiecentrum van ca. 27.500 vierkante meter op logistiek bedrijvenpark De Wildeman in Zaltbommel. Het dc wordt gebouwd voor de Europese tak van een niet bij naam genoemde internationale belegger. Het is het tweede grote distributiecentrum dat Hercuton realiseert in Zaltbommel.

Hercuton bouwt opnieuw groot distributiecentrum in Zaltbommel

De nieuwbouw is gesitueerd naast het nieuwe DHL pand, dat beschouwd wordt als het grootste gasloze (all-electric) sorteercentrum van de Benelux. Hercuton heeft dit pand turn-key gerealiseerd in het Gelderse Zaltbommel.

Dc geschikt voor e-commerce

Het distributiecentrum dat Hercuton nu gaat bouwen op logistiek bedrijvenpark De Wildeman heeft een oppervlakte van 27.477 vierkante meter. Het gebouw bestaat uit een bedrijfsruimte, mezzanine en kantoorruimte. Het pand is onder andere geschikt voor e-commerce gerelateerde logistiek met een grote doorloop aan orders. Het gebouw krijgt zonnepanelen op het dak en heeft de duurzaamheidsambitie BREEAM-NL ‘Good’.

Dc is opgesplitst in 2 delen

Het betreft een turn-key project voor het bouwbedrijf dat eveneens het ontwerp verzorgde. Het gebouw is opgesplitst in 2 delen, voorzien van kantoorruimtes en kan geheel of gedeeltelijk gehuurd worden. De omgevingsvergunning voor de nieuwbouw is inmiddels verstrekt door de gemeente Zaltbommel. Naast DHL is ook logistiek dienstverlener Mainfreight gevestigd op bedrijventerrein De Wildeman met een distributiecentrum dat recent in gebruik werd genomen.

Hercuton: oplevering dc juni 2020

De funderingswerkzaamheden voor het nieuwe dc dat Hercuton gaat bouwen zijn inmiddels gestart. Het pand wordt juni volgend jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel