nieuws

Dit is het nieuwe distributiecentrum van Bunzl

Warehousing 2751

Bunzl heeft een nieuw distributiecentrum. Het nieuwe onderkomen van Bunzl fungeert als landelijk warehouse voor de distributie van verpakkingen, disposables en overige bedrijfsbenodigdheden. Het gaat om klanten in zowel food als non-food retail en toeleverende industrieën.

Dit is het nieuwe distributiecentrum van Bunzl

Groei noopte Bunzl Retail&Industry een nieuw distributiecentrum te bouwen. Op Bedrijvenpark IJsseloord 2 aan het Velperbroek-circuit in logistieke hotspot Arnhem/Nijmegen (nummer 10 Logistieke Hotspot 2019) heeft de verpakkingsspecialist een dc neergezet van ruim 20.000 vierkante meter. Van hieruit worden alle klanten beleverd. Wilbert van Wachtendonk, managing director van Bunzl: “We werken nu vanuit één magazijn dus dit biedt ons de mogelijkheid om alles veel strakker en overzichtelijker te plannen.”

 

bunzl

Inrichting distributiecentrum

Het oude pand voldeed niet meer aan de laatste eisen op het gebied van mechanisatie en duurzaamheid en het werken vanuit twee magazijnen zorgde niet voor het meest efficiënte logistieke proces, verklaart Van Wachtendonk de bouw van het nieuwe distributiecentrum. “Het magazijn is op een veel slimmere en efficiëntere manier ingericht. Met bijvoorbeeld onze nieuwe Kardex machines is het aantal manuele handelingen bij orderpicking drastisch afgenomen. Daarbij zijn op dit moment rond de 16.000 palletplaatsen bezet, waar we er in totaal 27.000 hebben.”

Lees ook
Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

 

Bunzl bedschikt nu over 18 docks, twee keer zoveel dan voorheen. Hierdoor kan het bedrijf een groter aantal inkomende goederen aan en is de wachttijd voor lossende chauffeurs verminderd. “Dit zorgt voor een veel efficiëntere workflow voor onze leveranciers.

distributiecentrum

Ook zijn er brede gangen en grotere stellingplekken ingericht waardoor we gemakkelijk pallets met afwijkende formaten kwijt kunnen voor industriële bedrijven. Verder groeit onze e-commerce business met 25 procent per jaar, waardoor we kijken naar flexibilisering van de arbeidsuren in het magazijn gezien de vele orders die we na onze reguliere werktijden nog ontvangen.”

Bunzl huurt het pand van WDP. Bouwbedrijf Giesbers heeft het pand gebouwd.

 

 

Reageer op dit artikel