nieuws

WDP maakt sprong naar Duitsland

Warehousing 789

Logistiek vastgoedontwikkelaar WDP en het Duitse VIB Vermögen gaan hun logistieke vastgoedportefeuilles in Duitsland uitbreiden. Daarvoor hebben beide ontwikkelaars een intentieovereenkomst gesloten.

WDP maakt sprong naar Duitsland

De samenwerking krijgt vorm in een joint venture, waarin zowel WDP als VIB een belang van 50 procent heeft. Op die basis zullen toekomstige investeringen ook worden gerealiseerd. Naar verwachting komt de joint venture de komende maanden tot stand. Financiële details zijn verder niet verstrekt.

Grotere geografische spreiding

Het betreft de regio’s Noordrijn-Westfalen, Bremen en Hamburg. De uitbreiding is een “logische stap” in de verdere uitbouw van beide vastgoedgroepen en vormt een complementaire aanvulling van hun bestaande portefeuilles. Ze denken zo een grotere geografische spreiding en service aan hun klanten kunnen aanbieden.

‘Stap WDP geen verrassing’

Marktanalisten wijzen erop dat beide bedrijven nieuw terrein betreden. Zo richt WDP, met zijn kernactiviteiten in de Benelux en Roemenië, zijn blik oostwaarts terwijl VIB Vermögen vanuit Zuid-Duitsland naar het noorden van het land trekt. Een verrassing is de uitbreiding niet, zo bevestigen de analisten, omdat dergelijke plannen al langer in de pijplijn van WDP zaten.

Lees ook: Winst voor WDP: groei in Nederland stagneert

Reageer op dit artikel