nieuws

Prologis dc in Tilburg ontvangt eerste WELL Gold-certificaat

Warehousing 1072

De distributiecentrum van de Zuid-Koreaanse logistiek dienstverlener Pantos Logistics in Tilburg heeft het WELL Certificaat Gold ontvangen. Prologis, dat het pand (DC5, red.) realiseerde, stelt dat het de eerste keer is dat het International WELL Building Institute (IWBI), een certificering van een dusdanig hoog niveau toekent aan een volledig uitgerust distributiecentrum.

Prologis dc in Tilburg ontvangt eerste WELL Gold-certificaat

De WELL-norm – niet te verwarren met de bekende BREEAM-norm – voor logistiek vastgoed is sterk gericht op het stimuleren van een prettige en gezonde werkomgeving voor magazijnpersoneel. Volgens Arthur van Kooij, hoofd Project Management Northern Europe van Prologis, is het distributiecentrum in logistieke hotspot nr. 1 Tilburg meer dan alleen een functionele ruimte. “Interieur en exterieur zijn als één geheel ontworpen, met gemeenschappelijke voorzieningen voor alle medewerkers. Het effect daarvan voel je direct als je binnenkomt en de ruimte ervaart.”

Personeel regelt verblijfscomfort

Het distributiecentrum van 25.800 vierkante meter voor logistiek dienstverlener Pantos werd ontwikkeld in samenwerking met het eerder genoemde IWBI. De certificering behelst het integrale project, van ontwerp en bouw van het dc tot en met operationele aspecten. De gebruikers kunnen dankzij slimme technologie bijvoorbeeld het verblijfscomfort op hun werkplek regelen. Innovatieve ontwerpconcepten als een groene wand en luchtzuiverende groenzones sluiten aan op het industrieel ontwerp van het pand.

Meer weten over WELL en Prologis?

Meer weten over WELL en Prologis?

Mensgerichte benadering logistiek vastgoed

Volgens van Kooij was de bouw van DC5 voor Prologis een ideale manier om het WELL-concept te leren kennen. “De verandering naar een meer mensgerichte benadering van logistiek vastgoed is echt een eye-opener, en met de inzichten die we daarmee opdoen gaan we onze gebouwen nog aantrekkelijker maken.”

WELL: ‘Standaard voor logistiek vastgoed’

Prologis laat verder weten dat het gaat deelnemen aan een WELL Portfolio-proeftraject van het IWBI om dit label over de hele logistiek vastgoedportefeuille te implementeren. “Kijkend naar de voordelen op het vlak van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoop ik dat een aantal WELL-principes straks standaard zullen worden voor logistiek vastgoed,” zegt Van Kooij.

Lees ook: Rhenus dc in Tilburg op ‘één na duurzaamste pand ter wereld’

Reageer op dit artikel