nieuws

J. Heebink bouwt nieuw magazijn en kantoor langs A12

Warehousing 2813

Transportbedrijf J. Heebink Logistic Services heeft een bouwvergunning van de gemeente Veenendaal gekregen voor een nieuw kantoor en magazijn langs de A12 in Veenendaal. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Met de nieuwbouw worden volgens het transportbedrijf meerdere activiteiten onder één dak gebracht.

J. Heebink bouwt nieuw magazijn en kantoor langs A12

De bouw is mogelijk gemaakt nu een kunstmatige afwatering – de Zijdewetering – is verlegd. Gevolg is dat deze watergang dichterbij de A12 is komen te liggen. Dat geeft  J. Heebink volgens eigen zeggen de mogelijkheid om op een aaneengesloten kavel van 50.000 vierkante meter een nieuw kantoor, magazijn en parkeerterrein te bouwen. Deze maand is gestart met de bouwwerkzaamheden.

Inpandige laaddocks

Op de nieuwbouwlocatie realiseert J. Heebink ruimte voor crossodockactiviteiten (laden en lossen), warehousing, kraanbanen voor intern transport van lengtegoederen, inpandige laaddocks voor lengtedistributie, 28 laaddeuren en kantoorruimte voor het personeel.

Orderpicken op bovenverdieping

Op de begane vloer komt een crossdock magazijn van 5.000 vierkante meter. Er wordt ook een tweede etage in het gebouw gerealiseerd voor de langdurige opslag van goederen in stellingen. Dit magazijn is bijna 4.000 vierkante meter. In deze ruimte vinden straks onder andere orderpicking activiteiten plaats en opslag. In totaal wordt het nieuw complex van J. Heebink 16,5 meter hoog worden. De planning is dat de bouwwerkzaamheden volgend jaar juni zijn voltooid.

J. Heebink: Verenigd Koninkrijk specialist

Familiebedrijf J. Heebink heeft 135 medewerkers in dienst: 85 vrachtwagenchauffeurs en 40 medewerkers verdeeld over het kantoor, magazijnen en eigen werkplaats. Ook heeft het transportbedrijf twee vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. De transportvloot bestaat uit 80 trekkende eenheden en 110 trailers.

Lees ook: Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

Reageer op dit artikel