nieuws

GVT Group of Logistics (Versteijnen) koopt herontwikkelingslocatie in Tilburg

Warehousing 1874

Logistiek dienstverlener GVT Group of Logistics heeft in Tilburg een herontwikkelingslocatie gekocht voor de bouw van een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Vossenberg. Het betreft het voormalige perceel van het bedrijf Standard Areo, een bedrijf dat zich bezighoudt in onderhoud van vliegtuigmotoren en gasturbines.

GVT Group of Logistics (Versteijnen) koopt herontwikkelingslocatie in Tilburg

De bewuste locatie krijgt nu een bestemming voor logistieke bedrijvigheid mogelijk in combinatie met productie-activiteiten, meldt het Brabants Dagblad. Wil Versteijnen, directeur van GVT Group of Logistics, zegt tegen de krant in gesprek te zijn met een gegadigde en denkt snel tot zaken te komen. De naam van het bedrijf wil hij in dit stadium niet prijsgeven.

‘Relatief klein perceel’

Het perceel dat Versteijnen heeft aangekocht is bijna 2,8 hectare groot. In de logistieke bedrijfstak – waar op dit moment vooral in de logistieke hotspots wordt gekeken naar XXL-locaties –  is dat inmiddels relatief klein. Niettemin hapte Versteijnen toe toen het te koop kwam na het vertrek van Standard Aero uit Tilburg eerder dit jaar.

Grondschaarste in Tilburg

“We moeten meters hebben”, zegt Versteijnen tegen het Brabants Dagblad woensdag want de grond voor nieuwe distributiecentra is schaars geworden in de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Die schaarste wordt mede in de hand gewerkt doordat de gemeente Tilburg de ontwikkeling van het beoogde bedrijventerrein Zwaluwenbunders in Tilburg-Noord voor minimaal een jaar heeft uitgesteld. “Dit perceel heb ik dan ook gekocht voor revitalisering”, zegt Versteijnen.

Colliers begeleidde transactie

Het pand op het terrein dat Versteijen heeft aangekocht is ongeveer 7.475 vierkante meter groot en ligt op een perceel van 26.850 vierkante meter. Het gebouw bestaat uit 5.500 vierkante meter bedrijfsruimte, 1.550 vierkante mezzanine en 450 vierkante meter kantooruimte, meldt vastgoedadviseur Colliers dat Standard Aero begeleidde in bij deze transactie. Daarnaast heeft het bedrijfscomplex een aparte testcell voor vliegtuigmotoren. Het gebouw werd eerder namelijk gebruikt als onderhoudslocatie van vliegtuigmotoren en gasturbines.

Reageer op dit artikel