nieuws

Fonq opent duurzaam distributiecentrum op Lage Weide

Warehousing 1572

Het nieuwe distributiecentrum van Fonq en kantoor is deze week officieel geopend. De online winkel voor alles in en om het huis verhuisde afgelopen maand naar een nieuw duurzaam pand, dat net als hiervoor op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht is gevestigd.

Fonq opent duurzaam distributiecentrum op Lage Weide

Op een kavel van bijna 3,5 hectare en met 30.000 vierkante meter biedt dit dc twee keer meer ruimte dan voorheen, meldt de online winkel. Fonq beschikt in het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht over een volledig geautomatiseerde inpakmachine (Neopost), waarmee het bedrijf volgens eigen zeggen grote stappen zet in efficiëntie en duurzaamheid.

Razendsnelle inpakmachine

De inpakmachine maakt verzenddozen op maat. Hij scant het product en bepaalt de grootte van de verzenddoos. Vervolgens snijdt en vouwt hij de doos op het juiste formaat. De machine is volgens de webretailer zo’n tien keer sneller dan handmatig inpakken. Doordat de pakketten zo klein mogelijk worden gemaakt en minder zwaar zijn door het ontbreken van opvulmateriaal, kunnen meer bestellingen in één keer worden vervoerd.

Nestkasten en groenvoorziening

Het pand, dat Somerset Capital Partners ontwikkelde, heeft een BREEAM-NL certificaat ontvangen en is daarmee als duurzaam beoordeeld. Een ecoloog is in de arm genomen om het medegebruik van planten en dieren te stimuleren. Zo zijn rondom het pand veel groenvoorzieningen aangebracht, zijn er verschillende nestkasten geïnstalleerd voor vogels alsmede een insectenhotel.

Lees ook: Fonq bouwt nieuw distributiecentrum op Lage Weide

Reageer op dit artikel