nieuws

DSV Solutions bouwt mega-distributiecentrum op Tholen

Warehousing 9628

Logistiek dienstverlenre DSV Solutions gaat op Tholen een nieuw mega distributiecentrum bouwen van 90.000 vierkante meter. Voor de nieuwbouw heeft het Deense bedrijf een perceel aangekocht van 15 hectare op bedrijventerrein Welgelegen III. Het betreft een multiclient distributiecentrum waar werkgelegenheid is voor 200 mensen.

DSV Solutions bouwt mega-distributiecentrum op Tholen
Van links naar: Brian Alwind (CEO DSV), wethouder Frank Hommel (gemeente Tholen) en Arno van Berlo (Manager DSV) tekenen de koopovereenkomst voor de kavel op Welgelegen III, waar DSV Solutions een mega-distributiecentrum gaat bouwen van 90.000 vierkante meter.

DSV Solutions – nummer 2 in de laatste lijst van Top 100 Logistiek Dienstverleners – strijkt neer op het Zeeuwse Tholen in verband met de uitbreiding van haar activiteiten in de regio Bergen op Zoom. Om die reden zocht de logistiek dienstverlener een royale kavel met een logistieke bestemming.

Eind januari akkoord bestemmingsplan

De keuze voor Tholen was snel gemaakt toen op eind januari dit jaar de bestemming van het logistieke kavel op bedrijventerrein Welgelegen III onherroepelijk werd. DSV is direct met de ontwikkeling van het multiclient-distributiecentrum aan de slag gegaan, meldt de gemeente Tholen in een persbericht maandag.

DSV: ‘Tholen goede uitvalsbasis

Volgens Bas Fraanje, directeur van DSV Zuid-West, biedt de locatie op Tholen een goede uitvalsbasis voor de logistiek dienstverlener. “Op deze wijze kunnen we in de regio Bergen op Zoom verder groeien. Ook qua arbeidsmarkt is de ligging op het scharnierpunt tussen Zeeland en West-Brabant optimaal”, zegt Fraanje.

200 directe en indirecte banen

De komst van DSV levert Tholen flink extra werkgelegenheid. De directe werkgelegenheid is ongeveer 200 fte, mogelijk zelfs meer. Voor wat betreft transport en de overige spin-off komt daar nog eens 200 arbeidsplaatsen bij. De logistiek dienstverlener wil 6 dagen in de week in twee ploegen te gaan werken van zes uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds.

Oplevering dc mei 2020

Voor de bouw van het distributiecentrum werkt DSV met een strakke planning. De gemeente Tholen start binnenkort met het bouwrijp maken van het terrein. De oplevering van de eerste compartimenten staat gepland voor mei volgend jaar.

DSV: 5 miljoen m2 dc-ruimte

De divisie Solutions van DSV beschikt in Europa op dit moment over circa 400 distributiecentra, met in totaal meer dan 5 miljoen vierkante meter aan oppervlakte.

Lees ook: Panalpina voor 4,1 miljard euro in handen van DSV

Reageer op dit artikel