nieuws

Dit is UPS nieuwste Nederlandse super hub

Warehousing 5100

Snelheid, betrouwbaarheid en toewijding. Met die drie kernwoorden opende UPS donderdag 20 juni zijn nieuwste sorteercentrum. In Eindhoven heeft de Amerikaanse pakketreus zijn nieuwste super hub in gebruik genomen.

Dit is UPS nieuwste Nederlandse super hub
UPS opent hightech superhub in Eindhoven: vlnr. Nando Cesarone (President UPS International), Jim O’Gara (President UPS West Europe), Els Kerremans (eigenaar Typography Interiority), Roland Matthijssen (Circle of Honor chauffeur, UPS Eindhoven), Wolfgang Flick (former President UPS Europe), Ingrid van der Zalm (Small Business Marketing and Communications Director, UPS Europe), Lou Rivieccio (UPS President Europe)

Super hub is niet een overdreven naam voor de jongste telg van UPS. Het sorteercentrum (ingericht door Vanderlande)  is met 29.000 vierkante meters aan oppervlakte een van de grootste sites van het bedrijf in Nederland en Europa.

Vol geautomatiseerd

Ook blinkt het uit in een automatiseringsoplossingen. Het pand is uitgerust met geavanceerde sorteertechnologie die tot 29.000 pakketten per uur kan verwerken, ofwel 8 per seconde. De sorteercapaciteit kan volgens UPS worden opgeschroefd tot meer dan 40.000 per uur. Het nieuwe gebouw heeft daarnaast ruim 100 laad- en losplaatsen, bijna 100 parkeerplaatsen voor UPS-vrachtwagens.

 

ups

 

Met 130 miljoen euro is de hub de grootste investering ooit in Nederland van UPS en een van de grootste investeringen in Europa. Recent nog opende het bedrijf een soortgelijk sorteercentrum nabij Parijs met een totale investering van 100 miljoen euro. In Nederland investeerde UPS de laatste jaren ook vele miljoenen. 

 

 ''Superhubs zoals deze zijn game changers en zijn een stimulans voor onze Europese grensoverschrijdende connectiviteit."

 

Ook uit de aanwezige delegatie blijkt het belang van hetEindhovense  sorteercentrum. De hoogste bazen van UPS Europa en West-Europa waren naar Eindhoven afgereisd voor de opening. Inclusief de directeur van UPS International; Nando Cesarone. ”Superhubs zoals deze zijn game changers en zijn een stimulans voor onze Europese grensoverschrijdende connectiviteit, met name in de hightech regio waar Eindhoven zich bevindt.”

Crossborder e-commerce

De hub mikt niet enkel op grote spelers als Philips en ASML die in de nabijheid zitten. De hub moet de gateway voor Europa zijn voor alle midden- en kleinbedrijven aldus Cesarone. En daar is nog een wereld te winnen: “Vijf procent van onze kleinere klanten doen aan crossborder. Daar liggen groeikansen en dat willen wij graag faciliteren.” Hierom lanceerde UPS begin dit jaar ook een e-fulfilment service voor mkb’ers. 

 

 

ups

 

 

Capaciteit

De nieuwe super hub vervangt twee oude sorteercentra op steenworpafstand van de nieuwe locatie. Het aantal sorteercentra in Eindhoven is hierdoor gehalveerd, maar de efficiency verdubbeld. Kon UPS in de oude situatie 8000 a 10.000 pakketten per uur verwerken; de nieuwe hub kan er 29.000 per uur door heen draaien. Dat UPS voor Eindhoven heeft gekozen als vestigingsplaats is geen toeval. Naast de aanwezigheid van grote high tech bedrijven, ligt de stad gunstig ten opzichte van de airhub in Keulen. Hiermee is de vestiging niet alleen belangrijke transit hub voor Noord-West Europa maar voor het hele Europese continent.

Miljarden investering in Europa

Cesarone: “Mede door de nieuwe super hub kunnen we tachtig procent van Europa binnen 48 uur bedienen. De Eindhovense hub is dan ook onderdeel van een 2 miljard investeringsplan in Europa dat in 2015 begon en eind dit jaar afloopt. Wat UPS daarna van plan is, wil Cesarone niet zeggen, maar stilzitten is geen optie “We analyseren continue hoe we onze service nog beter kunnen maken en dat blijven we doen.”

Reageer op dit artikel