nieuws

Berner start bouwt Europees dc in Kerkrade

Warehousing 1989

Technische groothandel Berner Produkten heeft de eerste paal geslagen van een nieuw Europees distributiecentrum in Kerkrade.

Berner start bouwt Europees dc in Kerkrade

De bouw maakt deel uit van de plannen van Berner, een groothandel in gereedschappen en materialen voor onder meer de bouw en de automobielsector, om de distributie in de Benelux en het Rijn-Ruhr-gebied sneller te laten verlopen. Het doel is om klanten nog dezelfde dag te beleveren. Dit moet gebeuren vanuit Kerkrade met de opzet van een volgens het bedrijf ‘supersnel, Europees logistiek netwerk’ voor 25 Europese landen.

Uitbreiding naar 40.000 m2 mogelijk

Het nieuwe logistieke centrum – dat op het voormalige mijnterrein Willem Sophia verrijst- wordt met zijn 24 laadstations voor vrachtwagens een centraal magazijn voor de technische groothandel. Het terrein beslaat 60.000 vierkante meter. Het bebouwde oppervlak voor de opslag van producten wordt 25.000 vierkante meter, waarbij een uitbreiding naar 40.000 vierkante meter mogelijk is. Het aantal voorradige artikelen zal daarbij stijgen van momenteel 18.000 naar 25.000 op termijn.

Investeringsbedrag in ‘de miljoenen’

Daarnaast komt er kantoorruimte voor de ruim honderd medewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor. Het nieuwe logistiek centrum in Kerkrade moet uiterlijk in het najaar van 2020 in gebruik worden genomen. Het investeringsbedrag voor de bouw bedraagt tientallen miljoenen. Berner is nu nog gevestigd met zijn hoofdkantoor in het naburige Landgraaf.

WDP verhuurt het pand

Wyckerveste Adviseurs uit Kerkrade ontwikkelt en realiseert het dc samen met aannemer Willems Bouwbedrijf Willems Bouwbedrijf uit Venlo. WDP koopt deze nieuwbouw als verhuurder en eindbelegger. Vorig jaar realiseerde WDP in Zuid-Limburg ook al het circa 52.000 vierkante meter grootte distributiecentrum voor Ceva Logistics. Voor medtech gigant Medtronic werd een uitbreiding gerealiseerd van 12.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel