nieuws

Bakker Transport & Warehousing investeert 6 miljoen in uitbreiding

Warehousing 1965

Logistiek dienstverlener Bakker Transport & Warehousing start met de bouw van een nieuw zogeheten Food-Grade Warehouse in Heerenveen. In de realisatie het pand, dat achter de huidige locatie van Bakker verrijst, wordt een bedrag van 6 miljoen euro geïnvesteerd.

Bakker Transport & Warehousing investeert 6 miljoen in uitbreiding

De nieuwbouw, waarvoor morgen de eerste paal wordt geslagen, is alweer de vierde uitbreiding van Bakker Transport & Warehousing in amper 5 jaar tijd. De Friese logistiek dienstverlener groeit volgens eigen zeggen hard getuige het feit dat dit nieuwbouwproject volgt na de ingebruikname van warehouses in achtereenvolgens 2015, 2016 en het afgelopen jaar.

Nieuwbouw op kavel 4 hectare

De nieuwe bouwkavel op bedrijventerrein IBF in Heerenveen heeft een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Daarvan wordt 22.000 vierkante meter benut voor onder andere de bouw van het warehouse van 10.000 vierkante meter en 13 meter hoogte. Ook wordt er 400 vierkante meter kantoorruimte gerealiseerd.

Temperatuurgecontroleerd pand

De watergang die de terreinen nu nog scheidt, wordt bovendien versmald tot 8 meter. De terreinen worden gekoppeld door een dam. Het nieuwe pand krijgt de nieuwste technieken en wordt voorbereid op het gebied van temperatuurbeheersing.

Pand voldoet aan voedselveiligheid

Het gebouw wordt duurzaam en voldoet volgens de logistiek dienstverlener daarnaast aan alle normen en eisen voor de voedselveiligheid. Bakker kiest ervoor, net als in de vorige vier bouwfases, om zelfstandig als hoofdaannemer op te treden. Tegen de Leeuwarder Courant zegt directeur Anne Bakker dat zijn bedrijf dit ook heeft gedaan bij de vorige uitbreidingen. “Dat is goed bevallen. Het is ook een beetje een hobby”, aldus Bakker die zijn bedrijf 27 jaar geleden oprichtte in Heerenveen.
Met de nieuwbouw en de aanleg van infrastructuur is een investering van ruim 6 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting kan het nieuwe gebouw december dit jaar in gebruik worden genomen. Na realisatie van de nieuwbouw beschikt het bedrijf over in totaal ruim 32.000 vierkante meter magazijnruimte.

Bakker: specialist in levensmiddelenlogistiek

Bakker Transport & Warehousing is gespecialiseerd in levensmiddelenlogistiek en aanverwante producten. De logistiek dienstverlener heeft dagelijks 40 vrachtwagencombinaties onderweg in de Benelux en Noordwest-Duitsland. Het bedrijf im- en exporteert voor haar klanten naar meer dan 80 landen wereldwijd. Klanten zijn onder meer Lidl, Coop, Jumbo, Poiesz en Royal Smilde. Bij het bedrijf, dat in april werd uitgeroepen tot Friese onderneming van het jaar, werken 120 mensen. Met de aanstaande nieuwbouw wordt het personeelsbestand uitgebreid naar 130 mensen.

Reageer op dit artikel