nieuws

DPD realiseert nieuw pakketdepot voor regio Groot-Amsterdam

Warehousing 1864

Pakketvervoerder DPD is begonnen aan de bouw van een nieuw depot op bedrijventerrein De Nieuwe Liede bij Amsterdam. Het pand wordt ingezet voor de distributie van pakjes in de agglomeratie Groot-Amsterdam. Bij de bouw van het depot werkt de pakketdistributeur samen met logistiek vastgoed ontwikkelaar Goodman. JHet nieuwe onderkomen biedt in de toekomst werk aan 100 extra mensen.

DPD realiseert nieuw pakketdepot voor regio Groot-Amsterdam

De nieuwe locatie beschikt over een vloeroppervlak van ruim 11.000 vierkante meter en wordt naar verwachting juni volgend jaar in gebruik worden genomen. Het nieuwe depot is volgens DPD een belangrijke volgende stap in de groeistrategie van het pakketbedrijf. De regio Amsterdam wordt samen met het onlangs geopende ‘megadepot’ in Eindhoven en Rotterdam beschouwd als een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland.

Directe levering in Groot-Amsterdam

In de praktijk zullen de pakketten na een eerste sortering in de nationale en internationale hubs van de pakketdistributeur in Europa worden aangeleverd op depot Amsterdam. Vanaf hier worden uitrijroutes gesorteerd en pakketten direct geleverd bij de ontvangers in de regio Groot-Amsterdam.

Toepassing nieuwe sorteertechnologie

Net als in de recent geopende ‘HUB Eindhoven’, wordt ook hier gebruikgemaakt van nieuwe sorteertechnologie. De LS-4000 CB sorter van Beumer, het kleine broertje van de megasorter in Eindhoven, is de energiezuinigste in zijn soort en heeft een rendement dat vier keer hoger ligt dan vergelijkbare sorters.

Betere uitleverkwaliteit nastreven

Ook in de rest van het nieuwe gebouw streeft DPD volgens eigen zeggen een ‘hoge mate van automatisering na’. Hierdoor zijn de werkzaamheden voor de medewerkers minder gericht op fysieke uitsortering en meer op het monitoren en controleren van het proces. Dit verbetert niet alleen de werkomstandigheden, maar moet volgens DPD ook de uitleverkwaliteit naar een nog hoger niveau brengen.

Pand in juni 2020 operationeel

Het nieuwe distributiecentrum wordt in samenwerking met Goodman gerealiseer op vier hectare grond, gelegen op bedrijventerrein De Nieuwe Liede in Vijfhuizen. Het gebouw beslaat ruim 11.000 vierkante meter en wordt april volgend jaar opgeleverd. Het pand heeft een omvang van exact 11.213 vierkante meter, inclusief kantoren. Er is dockruimte voor 25 LZV-trucks en 122 bestelwagens. In juni wordt het pand door DPD in gebruik genomen.

Lees ook: Pakketmarkt explodeert: GLS, PostNL, UPS, DHL en DPD breiden volop uit

 

Reageer op dit artikel