nieuws

Witron bouwt geautomatiseerd distributiecentrum voor supermarkt

Warehousing 2584

Witron bouwt momenteel het zesde volledig geautomatiseerde distributiecentrum voor diepvriesproducten voor Mercadona, de grootste supermarktketen in Spanje.

Witron bouwt geautomatiseerd distributiecentrum voor supermarkt

Het volledig geautomatiseerde distributiecentrum komt in Guadix in het zuiden van Spanje. Het distributiecentrum wordt uitgerust met de nieuwste OPM-technologie, dit is het opslag- en orderverzamelsysteem van Witron.

Het complex wordt 17.600 vierkante meter groot en is uitgerust met 7 volledig automatische Case Order Machines (COM-machines.) Het systeem verzamelt elke dag bij -23 °C 46.000 dozen uit een assortiment van 550 items en plaatst ze op pallets – winkelvriendelijk en foutloos.

 

Lees ook
Geautomatiseerd distributiecentrum versterkt positie Coop

 

Voor de COMs bevinden zich een 5-gangen palletmagazijn met 7000 pallet-locaties en een 14-gangen tray-AS/RS met 62.300 traylocaties. Het warehouse management system van Witron optimaliseert alle materiaalstromen. Mercadona en Witron werken al sinds 2004 samen. Witron heeft voor Mercadona ook distributiecentra voor droge, bederfelijke en bevroren goederen ontworpen en gebouwd in Barcelona, Villadangos del Páramo (León), Ciempozuelos (Madrid), Ribarroja (Valencia) en Vitoria.

Grote projecten in Nederland

Witron is ook bezig met grote projecten in Nederland. Jumbo neemt volgend jaar zijn geautomatiseerde dc in gebruik dat door Witron wordt ingericht. De material handlling systemen zijn vergelijkbaar met het geautomatiseerde dc van Coop in Oslo.

Hoogvliet bouwt in Rijswijk eveneens een geautomatiseerd dc met de techniek van Witron. Plus heeft eveneens vergaande automatiseringsplannen. Door vergunningsproblemen komt dit dc niet in Tiel, maar wordt het nu gebouwd in Oss. Witron is ook bij dit project betrokken.

 

Lees ook
De logistieke revolutie van Spar: Binnenkijken in het geautomatiseerde distributiecentrum

Reageer op dit artikel