nieuws

VolkerWessels bouwt nieuw distributiecentrum Welkoop

Warehousing 2243

Vastgoedontwikkelaar VolkerWessels Logistics Development (VWLD) realiseert voor Welkoop het nieuw distributiecentrum in Apeldoorn. Het dc wordt circa 20.000 vierkante meter groot met daarbij een parkeergarage. Welkoop wil ook de e-commerce vanuit deze locatie organiseren.

VolkerWessels bouwt nieuw distributiecentrum Welkoop

Vorig jaar september maakte Welkoop al bekend dat het zijn distributiecentrum en servicekantoor wilde verhuizen van Ede naar Apeldoorn. Reden hiervoor was dat er in Ede voor de retailer geen ruimte meer beschikbaar is voor verdere groei. Apeldoorn bood daarentegen die ruimte – tot groot verdriet van de gemeente Ede – wel.

Parkeergarage met 180 parkeerplaatsen

VWLD heeft circa 4,5 ha grond aangekocht op Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2. Op deze grond realiseert de ontwikkelaar voor Welkoop een servicekantoor van circa 3.500 vierkante meter met een distributiecentrum van circa 20.000 vierkante meter. Bij het pand – van waaruit 150 winkel worden beleverd – verrijst ook een parkeergarage met circa 180 parkeerplaatsen. De kosten voor de nieuwbouw worden geraamd op 23,5 miljoen euro, meld de database van Bouwberichten.

Welkoop: A1 en A50 dichtbij

Yvonne Tiberius, financieel directeur bij Welkoop laat weten dat de nieuwbouw centraal komt te liggen ten opzichte van de winkels. “Bovendien ligt de nieuwbouwlocatie gunstige ten opzichte van de A1 en A50. De extra magazijnruimte van 7.000 vierkante meter ten opzichte van onze huidige locatie in Ede is noodzakelijk gezien onze groei in omzet, assortiment en volume.”

Bouw start oktober dit jaar

De realisatie van het distributiecentrum met servicekantoor start in oktober dit jaar. Systabo – ook onderdeel van het VolkerWessels concern – bouwt het pand. Na oplevering (oktober, 2020, red.) huurt Welkoop het dc van VWLD.

Reageer op dit artikel