nieuws

VidaXL bouwt tweede XXL-distributiecentrum in Venlo

Warehousing 7733

Online retailer VidaXL opent volgend jaar een nieuw distributiecentrum van 80.000 vierkante meter op Trade Port Noord in Venlo. De etailer beschikt op dit logistieke bedrijvenpark in de logistieke hotspot nummer 2 van Nederland al over een mega-dc, met een grotere oppervlakte, van 100.000 vierkante meter. De komst van het nieuwe dc levert naar verluidt 175 nieuwe banen op.

VidaXL bouwt tweede XXL-distributiecentrum in Venlo

Als verklaring voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum geeft VidaXL  op dat het volgens eigen zeggen dermate hard groeit, dat er behoefte was aan extra opslagruimte. Met name het dropshipment programma, dat eind 2017 werd geintroduceerd, heeft daarvoor gezorgd, stelt het bedrijf in een verklaring op de eigen website.

Oplevering dc is in maart 2020

VidaXL start deze maand met de bouw van het distributiecentrum, dat naar verwachting volgend jaar maart wordt opgeleverd. Het dc verrijst op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo een paar honderd meter verderop van het huidige mega-dc dat sinds eind 2017 operationeel is.

Logistieke voordelen hotspot Venlo

Met de nieuwbouw er bij opgeteld beschikt het internationaal opererende online platform straks over in totaal 180.000 vierkante meter distributieruimte in de crossborder e-commerce hotspot nummer 1 van Nederland. Ter vergelijking: deze omvang is aanzienlijk groter dan de omvang van bijvoorbeeld het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk, dat inclusief de geplande recent in gang gezette uitbreiding een gebied van 10 hectare bestrijkt. De keuze om in Venlo uit te breiden komt volgens VidaXL voort uit de logistieke voordelen die deze logistieke hotspot biedt evenals de vestiging van het huidige distributiecentrum.

Positief effect werkgelegenheid

Dagblad De Limburger, die een woordvoerster van VidaXL sprak, meldt dat de komst van het nieuwe dc naar schatting 175 nieuwe banen oplevert. Voor het online platform – dat groot is geworden met dropshipping activiteiten – werken op dit moment 1.500 mensen werken. In Venlo gaat het om 600 tot 700 mensen. VidaXL beschikt over 29 webwinkels voor 27 Europese landen, Australië en de VS. Het assortiment bestaat onder meer uit meubilair, tuinsets, gereedschap, speelgoed en huishoudelijke spullen, die het bedrijf veelal onder een eigen huismerk verkoopt.

BREEAM Excellent ambitie

Evenals bij het eerste dc streeft het bedrijf ook bij de nieuwbouw naar een BREEAM ‘very good’ duurzaamheidscertificaat. Ook wordt het volledige dak van het tweede pand jaar voorzien van zonnepanelen. De installatie van de panelen vindt volgend jaar plaats.

Reageer op dit artikel