nieuws

Tegelgroep voegt drie magazijnen samen op één locatie

Warehousing 1370

Groothandel in wand- en vloertegels, Tegelgroep, is begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in het Gelderse Bemmel. Met de nieuwbouw die deze maand start, voegt het bedrijf drie magazijnen samen op één locatie.

Tegelgroep voegt drie magazijnen samen op één locatie
Foto van links naar rechts: Lien Standaert, Country Manager Netherlands bij Goodman, wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard en Frank van der Weide, operationeel directeur Tegelgroep Nederland.

Tegelgroep heeft logistiek vastgoed ontwikkelaar Goodman in de arm genomen voor de bouw van het duurzame distributiecentrum van 21.000 vierkante meter. Het pand krijgt een hoogte van 12,20 meter en extra laadcapaciteit om het assortiment aan producten van de wand- en vloertegelspecialist op te kunnen slaan. Het warehouse is 18.300 vierkante meter groot en beschikt over een mezzanine van 2.200 vierkante meter.  Het nieuwe dc wordt onder meer uitgerust met 4 verrijdbare tilhulpstations, 1 volautomatische verpakkingsstraat, combi-trucks (goods- to-man)  en reachtrucks.

Besparen op transportkosten

Tegelgroep – onderdeel van de Franse Saint-Gobain-groep – kiest er volgens eigen zeggen bewust voor om meerdere magazijnen samen te voegen tot één distributiecentrum in Bemmel om onder andere de klantenservice te verbeteren. Frank van der Weide, operationeel directeur bij Tegelgroep Nederland, stelt dat de voorraad van het bedrijf nu nog verspreid ligt over drie magazijnen. “Dat veroorzaakt voor ons verschillende logistieke uitdagingen. Door alles in één distributiecentrum te consolideren, kunnen we onze klanten beter van dienst zijn. Ook kunnen we kosten besparen door lagere transportkosten.”

Toegang tot Barge Terminal Nijmegen

Het nieuwe distributiecentrum verrijst op bedrijventerrein Pannenhuis II in Bemmel (onderdeel van de gemeente Lingewaard, red.). De keuze is op deze locatie gevallen vanwege de strategische ligging in het midden van logistieke hotspot Arnhem-Nijmegen niet ver van snelweg A15, die in de nabije toekomst een directe aansluiting krijgt op de snelweg A12 naar het Duitse Ruhrgebied. Naast de goede wegverbindingen biedt de locatie toegang tot de Nijmegen Barge Terminal en treinverbindingen naar het Duitse Ruhrgebied.

BREEAM very good certificaat

Om het duurzaamheidsgehalte van het distributiecentrum te onderstrepen wordt door aannemer VDR Bouwgroep gebouwd volgens het BREEAM Very Good-ontwerpprincipe. Het dc moet eind dit jaar operationeel zijn. Begin dit jaar kondigde Tegelgroep ook al aan dat parallel aan de nieuwbouw ook een nieuw WMS-pakket wordt geinstalleerd van Consafe.

Reageer op dit artikel