nieuws

PostNL bouwt sterk geautomatiseerd sorteercentrum voor kleine pakketten

Warehousing 9276

PostNL heeft plannen voor de bouw van een ‘sterk geautomatiseerd’ sorteercentrum in Nederland. Het nieuwe sorteercentrum wordt enkel geschikt voor kleine pakketten en moet in 2021 operationeel zijn,

PostNL bouwt sterk geautomatiseerd sorteercentrum voor kleine pakketten

Om toekomstige volumegroei te faciliteren, investeert PostNL flink in zijn sorteercentra. Recent zijn nog in Venlo, Amsterdam en Almere drie centra geopend. Tilburg volgt volgend jaar. In 2021 moet daar een nieuw sorteercentrum bij komen speciaal voor kleine pakketten.

Dat stelt PostNL in een marktupdate. Het sorteercentrum voor kleinere pakketten moet komen in midden Nederland. Het sorteercentrum voor kleine pakketten wordt sterk geautomatiseerd en is 24/7 operationeel.

 

Lees ook
PostNL neemt Sandd over

 

Distributiecapaciteit verbeteren

Dit moet leiden tot lagere sorteerkosten. Omdat kleine pakketten op dit moment goed zijn voor circa 40 procent van ons totale volume kan dit sorteercentrum de distributiecapaciteit in ons bestaande netwerk aanzienlijk verbeteren, aldus het bedrijf. “Met deze uitbreiding realiseren we verdere groei, maar beperken we de investeringen na een piek in 2020. Hiermee creëert PostNL de ruimte om de marge te verbeteren en een beter cashflowprofiel na 2020.”

 

Lees ook
Zo willen Postnl en Bpost de grootste worden in de Benelux

 

Pakketten is de motor achter de cijfers van PostNL. Het volume in pakketten steeg in het eerste kwartaal met 16 procent. De omzet steeg de eerste drie maanden van 2019 naar 684 miljoen euro, tien miljoen meer dan dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 23 naar 15 miljoen euro.

 

 

 

Reageer op dit artikel