nieuws

Integratie van robots en WMS vastgelegd in nieuw programma

Warehousing 1131

Nieuw van Manhattan Associates is een programma van integratieoplossingen om snel robotica en automatische systemen aan te laten sluiten bij de software (WMS) van deze leverancier. Daarvoor zijn afspraken gemaakt met diverse aanbieders.

Integratie van robots en WMS vastgelegd in nieuw programma

Manhattan Automation Network is een programma ontworpen om de ontwikkeling en implementatie van moderne distributiecentrumautomatisering en robotica te versnellen in samenwerking met leveranciers van oplossingen voor magazijnautomatisering. Het programma is ontworpen om gezamenlijk oplossingsontwerp, integratietouchpoints en implementatiebenaderingen aan te kunnen bieden. Het programma wordt gelanceerd in samenwerking met vijf deelnemende partners: Kindred AI, Locus Robotics, Matthews Automation Solutions, Right Hand Robotics en VCO Systems.

Integratie is vaak duur en complex

Veel distributiecentra zetten volop in op automatiserings- en roboticaoplossingen als alternatief voor hun personeelsvraagstuk. Het integreren van de workflows tussen deze geautomatiseerde oplossingen, de werknemers en andere geautomatiseerde oplossingen en software in het distributiecentrum kan echter complex en duur zijn. Vanuit dat idee is het Manhattan Automation Network ontworpen om de kosten en complexiteit van de toepassing van automatiseringsoplossingen in het magazijn te verminderen. Het biedt pre-built geïntegreerde flows en een proactief certificeringsproces wat ervoor zorgt, dat Manhattan’s WMS-klanten direct vanaf het begin voordeel hebben bij de integratie van hun automatiseringsprojecten. Dit zal de totale projectkosten doen verminderen, meent de software-aanbieder.

Gebaseerd op uitgebreide implementatie-ervaringen

“Robotica en automatisering hebben een duidelijkere positie verworven binnen de huidige distributiecentrumactiviteiten”, stelt Adam Kline, senior director product management bij Manhattan Associates. “We zetten ons in om klanten te helpen innoveren, hun supply chain-mogelijkheden te verbeteren en de markttrends voor te blijven. We zijn trots op onze samenwerking met veel van ’s werelds gerenommeerde automatiserings- en robotica-aanbieders om zo onze gebruikers te helpen bij het verbeteren van hun activiteiten.”
Dit nieuwe programma bouwt voort op Manhattan’s uitgebreide ervaring met succesvolle integratieprojecten in enkele van ’s werelds meest geautomatiseerde distributiecentra. Het bedrijf heeft integratiemogelijkheden ontwikkeld en verder verfijnd om snellere en goedkopere implementaties mogelijk maken. Daarnaast is Manhattan er in geslaagd om een Warehouse Execution Systeem (WES) in een WMS te integreren om snel en naadloos de workflows over het volledige spectrum van resources in het distributiecentrum onder controle te krijgen.

Lees ook: Nooit eerder investeerde Manhattan zo zwaar in WMS

Reageer op dit artikel