nieuws

Hema slaat eerste paal voor nieuw dc in Nieuwegein

Warehousing 1950

Warenhuisketen Hema heeft samen met logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein. Het dc verrijst op logistiek bedrijvenpark Het Klooster. De oplevering is gepland voor media maart volgend jaar.

Hema slaat eerste paal voor nieuw dc in Nieuwegein
Arthur van Kooij (Hoofd Project Management Prologis Noord Europa), Bart Beeks (Managing Director, CEVA Logistics Benelux), Ellie Eggengoor (wethouder Economische Zaken gemeente Nieuwegein), Tjeerd Jegen (CEO Hema), Sander Breugelmans (country manager Prologis Benelux). Foto: Bas de Meijer

Het slaan van de eerste paal dinsdag symboliseerde de officiële start van de bouw van het nieuwe distributiecentrum van 34.000 vierkante meter voor HEMA op Het Klooster, dat direct gelegen is aan de snelwe A27. Prologis realiseert het dc op een kavel van 5,7 hectare.

BREEAM Excellent certificaat

Het dc krijgt straks  een vrije hoogte van 12.2 meter, wordt uitgevoerd met LED verlichting en 5.700 zonnepanelen. Ook krijgt het pand het BREEAM-certificaat ‘Very Good’ voor de duurzaamheidsprestatie.

Hema: internationale groei

De koopovereenkomst tussen de gemeente Nieuwegein en de logistiek vastgoed ontwikkelaar is in februari gesloten. Hema wil vanuit het nieuwe pand -dat volgend jaar zomer operationeel is – zijn internationale groeiambities waar maken. “We groeien en het huidige dc aan de Atoomweg op Lage Weide in Utrecht beschikt over onvoldoende capaciteit. Daarom hebben we besloten voor een tweede uitbreiding”, verklaarde Ton Broeren, Hoofd Logistiek bij de Hema, eerder tegenover Logistiek.nl.

Hema kiest voor Ceva in Nieuwegein

Hema heeft logistiek dienstverlener Ceva gekozen als logistieke partner voor het het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein. dat in de laatste logistieke hotspot van het jaar verkiezing met Utrecht (Lage Weide) en Vianen als eerste eindigde in de categorieën nationale distributiehotspot en nationale e-fulfilment hotspot.

Reageer op dit artikel