nieuws

Grote binnenbrand magazijn HSF Logistics Nijmegen

Warehousing 1520

Een fikse binnenbrand heeft vanochtend gewoed in een magazijn van HSF Logistics Nijmegen. De brandweer was snel aanwezig om de brand te blussen. Inmiddels is het sein Brand meester afgegeven. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Grote binnenbrand magazijn HSF Logistics Nijmegen
Foto: Persbureau Heitink

De brand werd vanochtend vroeg ontdekt. Het gaat volgens De Gelderlander en Omroep Gelderland om een magazijn van logistiek dienstverlener HSF Logistics. Het personeel dat aanwezig was in het magazijn kon het gebouw tijdig verlaten.

Opschaling naar zeer grote brand

De brandweer heeft kort na het begin van de brand de melding opgeschaald naar ‘zeer groot’. Noodzakelijk om meer inzet naar het industrieterrein te krijgen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met waterwinning. Er waren woensdagochtend in ieder geval vier tankauto’s aanwezig, twee hoogwerkers en een grootschalig watertransport, meldt De Gelderlander. Deze kon vanaf het kanaal in Nijmegen water aanleveren.

Brand bij krattenwasserij voorkomen

De woordvoerster van de brandweer meldde dat er weinig wind was, waardoor de rook zich niet ver over het gebied verspreidde. Toch wilde ze wel waarschuwen om uit de rook te blijven. Ook was het voor de brandweer van belang om de brand uit de krattenwasserij te houden. Als die vlam zou vatten, zou er er vieze rook ontstaan’’, zegt de woordvoerster. Mogelijk is de brand uitgebroken in de buurt van de kantine, maar de oorzaak is nog niet bekend, meldt de brandweer Nijmegen. HSF Logistics is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in koel- vries warehousing en transport. De logistiek dienstverlener heeft naast Nijmegen vestigingen in Winterswijk en Barendrecht.

Lees ook: HSF Logistics zet LZV in voor fritestransport Aviko

Reageer op dit artikel