nieuws

Fonq neemt nieuw distributiecentrum op Lage Weide in gebruik

Warehousing 2184

Het nieuwe distributiecentrum van webwinkel op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht is opgeleverd. De ontwikkelaar van het dc, Somerset Capital Partners, meldt dit. De bouw van het pand met een vloeroppervlak van 22.000 vierkante meter werd in november 2017 aangekondigd.

Fonq neemt nieuw distributiecentrum op Lage Weide in gebruik

Met dit distributiecentrum brengt Fonq al haar logistieke activiteiten onder één dak. Het pand aan de Reactorweg op bedrijventerrein Lage Weide is opvallend zichtbaar vanaf de A2. Volgens Fonq-COO Jan-Noud Hutten laat weten dat deze locatie in Utrecht, ‘een fantastische plek is voor nationale distributie’. Dat bleek ook onlangs tijdens de Logistieke Hotspot van het Jaar verkiezing, waar de Utrecht (Lage Weide) met Nieuwegein en Vianen door een panel van 34 experts werd gekozen tot beste nationale e-commerce en distributiehotspot van Nederland.

BREEAM Excellent certificaat

Het nieuwe distributiecentrum van Fonq op Lage Weide is ontwikkeld op een kavel van bijna 3,5 hectare. Het ontwerp is van Mulderblauw Architecten. Uitgangspunt voor het ontwerp en de realisatie is een BREEAM Excellent certificering. Met het nieuwe dc wil de webwinkel de logistiek vanuit Nederland naar Belgie beter organiseren. Het huidige magazijn van Fonq was al jaren te klein, waardoor de webwinkel noodgedwongen moest uitwijken naar vier verschillende opslaglocaties. Het nieuwe dc – dat Somerset Capital Partners ontwikkelde- biedt twee keer meer ruimte dan het oude magazijn.

 

Kuehne+Nagel en Picnic op Lage Weide

Somerset is welbekend met Lage Weide  want het voerde al eerder soortgelijke herontwikkelingen uit voor Kuehne + Nagel in 2012 en meer recent Picnic. Het nieuwe distributiecentrum van Fonq is gevestigd naast het dc van Hema.

Reageer op dit artikel