nieuws

DHG verkoopt 131.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed

Warehousing 1228

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG heeft Logchain One, het eerste deel van haar Logchain ontwikkelportefeuille van Smartlog distributiecentra, voor bijna 131 miljoen euro verkocht aan vastgoedvermogensbeheerder Patrizia Immobilien.

DHG verkoopt 131.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed

Logchain One bevat 131.000 vierkante meter aan dc-ruimte bestaand uit: Smartlog (smart en logistics, red.) Bergen op Zoom (48.000 vierkante meter, Smartlog Rotterdam 1 (29.000 vierkante meter) en Moerdijk (54.000 vierkante meter). Van dit type distributiecentra is Moerdijk met 30.000 vierkante meter specifiek geschikt voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen (ADR). De distributiecentra in Bergen op Zoom zijn gebouwd op eigen grond, de distributiecentra in Rotterdam en Moerdijk op erfpacht gronden. Alle panden zijn in 2018 en dit jaar opgeleverd en zijn voorzien van zonnepanelen op de daken.

‘Diverse dc’s nog in de pijplijn’

Logchain One is het eerste deel van de Logchain ontwikkelportefeuille, die DHG op risico ontwikkelt. In totaal bestaat deze portefeuille op dit moment uit ruim 750.000 vierkante meter aan distributiecentra. Na de verkoop van Logchain One heeft DHG nog circa 620.000 vierkante meter aan Smartlog distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft naast vijf locaties in Rotterdam, locaties in logistieke hotspot Moerdijk, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam, Nieuw-Leusden en logistieke hotspot Venray. Deze distributiecentra worden allemaal verspreid over dit jaar en 2020 opgeleverd. Voor ruim 33 procent  ervan is inmiddels volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar een huurcontract afgesloten. DHG is op dit moment in de afrondende fase voor het toevoegen van nog eens 200.000 vierkante meter aan Smartlog distributiecentra in Nederland aan haar Logchain ontwikkelportefeuille.

Panden op risico gebouwd

De XXL-distributiecentra van het Smartlog-concept bieden volgens DHG mogelijkheden om zowel ESFR- als ADR-goederen (gevaarlijke stoffen) op een veilige manier op te slaan. De dc’s zijn gebouwd op strategische locaties in logistieke hotspots en rondom havengebieden. Omdat de distributiecentra op risico ontwikkeld worden kunnen huurders – zo stelt de Rotterdamse logistiek vastgoed ontwikkelaar – direct worden bediend.

Lees ook: Locatiekeuze logistiek: 5 belangrijke veranderingen voor beslissers

Reageer op dit artikel