nieuws

DHG koopt voormalig logistiek complex Van Wanrooy Transport

Warehousing 1000

Het logistiek complex van FreightNed Warehousing in het Brabantse Oosterhout is verkocht aan logistiek vastgoedontwikkelaar DHG. Het perceel met een totale omvang 45.000 vierkante meter was eerder eigendom van Paul van W. die verdacht wordt van grootschalige cocaïnesmokkel.

DHG koopt voormalig logistiek complex Van Wanrooy Transport

Het distributiecentrum van iets meer dan 24.000 vierkante meter dat op het terrein is gevestigd, is inmiddels door DHG langjarig verhuurd aan FreightNed Warehousing, dat begin dit jaar Van Wanrooy Transport overnam. De Oosterhoutse logistiek dienstverlener heeft afstand genomen van de voormalige eigenaar Paul van W. en er is een doorstart gemaakt onder de vlag van FreightNed. Deze logistiek dienstverlener is ook gevestigd in Ridderkerk.

DHG: Nieuw dc naast bestaand pand

DHG laat woensdag weten dat het naast het bestaande pand op risico een nieuw distributiecentrum (zie artist impression) van circa 10.000 vierkante meter wil ontwikkelen. De logistiek vastgoed ontwikkelaar start nog dit jaar met de bouw van dit dc.

Goede trimodale ontsluiting

De locatie is volgens Richard Elich, acquisitie manager bij DHG, strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en direct aan de snelwegen A27 en A59. Ook is er een trimodale ontsluiting met goederenspoor en Barge terminals aan het Wilhelminakanaal.

DHG: ‘Aankoop past in onze strategie’

Elich: “Deze transactie past in onze strategie om naast het uitrollen van onze Smartlog-ontwikkelportefeuille van 750.000 vierkante meter ook de bestaande vastgoedportefeuille verder uit te breiden. Dit door de verwerving van (value added) logistiek vastgoed objecten in de sale-and-lease back sfeer of  middels directe aankopen.

Ander pand Van Wanrooy is gesloten

FreightNed maakte eerder ook gebruik van een ander terrein van het voormalige Van Wanrooy Transport, maar dat distributiecentrum is op last van de burgemeester vanwege de drugssmokkel gesloten.

Reageer op dit artikel