nieuws

Timberland start uitbreiding Europees distributiecentrum

Warehousing 2824

Fashionbedrijf Timberland breidt het distributiecentrum in Almelo uit met 13.000 vierkante meter. De bouw is klaar. Nu volgt de inrichting.

Timberland start uitbreiding Europees distributiecentrum

Met de uitbreiding krijgt het distributiecentrum van Timberland in logistieke hotspot Almelo een totale omvang van 52.000 vierkante meter. Hiermee kan het fashionbedrijf de huidige en toekomstige groei verder faciliteren.

Het nieuwe dc wordt uitgerust met een smalle gangen magazijn.  De komende weken worden 32 gangen geïnstalleerd aan de palletstellingen door SSI Schäfer. De palletstellingen hebben een hoogte van 11 meter en een lengte van ruim 88 meter. Ze bieden plaats aan 22.528 locaties met circa 2.200.000 artikelen. De liggers worden voorzien van draadroosters.

 

Lees ook
Magazijnstellingen: zo kies je de juiste

 

Timberland is sinds 2012 gevestigd op het Almelose bedrijvenpark. In de bouw van het pand werd 50 miljoen euro geïnvesteerd. Opvallend was destijds dat dit dc als eerste in Europa beschikte over het Kiva-orderpicksysteem dat later is overgenomen door Amazon.

 

Reageer op dit artikel