nieuws

Locus Robotics haalt miljoenen groeigeld op

Warehousing 1028

Locus Robotics heeft weer miljoenen aan investeringen binnengehaald. De robotspecialist voor orderpicking gebruikt het geld om zijn robotsystemen voor magazijnen verder te ontwikkelen.

Locus Robotics haalt miljoenen groeigeld op

Investeerders hebben opnieuw 26 miljoen dollar geïnvesteerd in robotspecialist Locus Robotics. Daarmee komt het totaal verworven investeringsbedrag in de producent van slimme magazijnrobots sinds de start in 2014 op 66 miljoen dollar.

De extra 26 miljoen dollar wordt gebruikt om het systeem voor magazijnrobotica op te schalen en om de verkoop en marketing in Noord-Amerika en internationaal uit te breiden.

 

 

Locus biedt  collaborative robotics oplossingen, ook wel cobots genoemd. Deze cobots kunnen samenwerken met mensen en orderpickers helpen door magazijnen te navigeren en producten uit de schappen te halen. Tot haar klanten behoren DHL, Geodis, Port Logistics Group, Radial en Verst Logistics.

Zebra Ventures, investeringstak van Zebra Technologies is een van de grote partijen achter het laatste groeigeld. Zebra Technologies test met Locus de integratie van andere technologieën. Zo wordt de cobot uitgerust met een Zebra-printer en wordt getest met een draadloze handheld-scanner.

 

Lees ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

Rick Faulk, ceo van Locus Robotics is optimistisch over de toekomst van robots in distributiecentra in het algemeen en zijn bedrijf in het bijzonder. Redenen voor dat optimisme is volgens hem de toenemende vraag naar flexibele systemen als gevolg van het oplopende personeelstekort en de roep om efficiëntere werkwijzen.

 

Reageer op dit artikel