nieuws

Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Zuid-Limburg

Warehousing 3953

De Belgische logistieke groep Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in de provincie Limburg. De logistiek dienstverlener investeert de miljoenen in distributiecentra rondom het chemische cluster, Chemelot, bij Sittard. Ook breidt de logistiek dienstverlener de terminals in Nuth en Born uit.

Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Zuid-Limburg

Katoen Natie heeft op Chemelot een terrein van 12 hectare aangekocht voor de bouw van 54.500 vierkante meter magazijnen en 207 silo’s. De groep van de Antwerpse ondernemer Fernand Huts gaat er polymeren en chemische producten opslaan, herverpakken, zeven en compacteren. Het platform moet in het tweede kwartaal van volgend jaar operationeel zijn.

Nieuw magazijn in Born

Daarnaast breidt Katoen Natie zijn terminal in het Nederlandse Nuth uit met 10.000 vierkante meter en 60 silo’s. Ook is een stuk grond gekocht in Born, waar een nieuw magazijn van 35.000 vierkante meter wordt gebouwd. Ook de transportcapaciteit uitgebreid 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en 10 nieuwe vloeistoftanks. Dat is allemaal samen goed voor een totale investering van 80 miljoen euro.

Katoen Natie: 250 medewerkers in Nederland

Katoen Natie is al sinds 2013 aanwezig in Nederlands Limburg. In Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern en het Belgische Maasmechelen werken ondertussen 250 werknemers. Deze vestigingslocaties liggen op enkele kilometers van de Belgische en Duitse grens en zijn volgens Katoen Natie een ideaal bruggenhoofd naar het Ruhrgebied en Oost-Europa.

Lees ook: Zo wil Limburg logistieke hotspot van Europa worden

Reageer op dit artikel