nieuws

Jumbo opent nieuw distributiecentrum voor bloemen

Warehousing 1142

Jumbo heeft een nieuw distributiecentrum en binderij voor bloemen. Het nieuwe dc werd op 2 april geopend.

Jumbo opent nieuw distributiecentrum voor bloemen

Jumbo stelt dat de vorige locatie aan de Zuidkade te krap was geworden door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij de keten. Het nieuwe pand, aan De Amert 504 in Veghel, heeft een oppervlakte van 5000 vierkante meter, een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo volgens eigen zeggen aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de binders van Jumbo.

 

jumbo distributiecentrum

Nieuw distributiecentrum zorgt voor uitbreiding en kwaliteit

Volgens Jumbo groeit de afdeling Bloemen en Planten mee met de groei die Jumbo momenteel doormaakt. ‘Dit vraagt veel van Jumbo’s bevoorradingsketen en de druk op het distributiecentrum en de bloembinderij in Veghel is aanzienlijk toegenomen. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo de productielijnen uitbreiden en tegelijkertijd op basis van de hoogste product- en veiligheidsstandaarden werken’, aldus het bedrijf.

 

Lees ook
Zo automatiseert Jumbo zijn distributiecentrum in Nieuwegein

 

 

jumbo distributiecentrum

 

Automatisch proces

Jumbo koopt bloemen en planten rechtstreeks in bij telers en de productie van boeketten wordt in eigen beheer gedaan. De bloemen worden gesneden op een volledig geautomatiseerde transportband en vervolgens door binders met de hand verwerkt tot boeketten. Daarna plaatst de transportband automatisch het elastiekje en verpakkingsmateriaal voordat de boeketten naar de winkels gaan.

 

Bron: distrifood.nl

Reageer op dit artikel