nieuws

IFOY 2019: dit zijn de winnaars

Warehousing 909

Een slim vracht meetsysteem, AGV, een intelligente handschoen en hef- en reachtrucks. De IFOY award 2019 leverde zes verschillende winnaars op. Naast oude bekende namen mochten dit jaar ook een aantal nieuwere namen prijzen in ontvangst nemen.

IFOY 2019: dit zijn de winnaars

Cargometer, Jungheinrich, ProGlove, The Raymond Corporation, Still en UniCarriers Europe zijn de winnaars geworden van de jaarlijkse IFOY Award. De zes bedrijven sleepten allen een prijs in de wacht op tijdens de grote finale op 26 april in Wenen.

Intralogistics Software

Cargometer, een bedrijf uit Wenen won in de categorie Intralogistics Software.  Cargometer GmbH werd bekroond voor zijn on-the-fly Freight Dimensioning. Onder de Engelse naam lanceerden de Oostenrijkers een tool voor het dimensioneren van vrachten op heftrucks. De 3D-objectmeting wordt uitgevoerd met behulp van camera’s die op de warehouse deuren zijn geïnstalleerd.

Reachtruck

Jungheinrich kreeg een prijs voor de meest innovatieve truck in de categorie Warehouse Truck. Het in Hamburg gevestigde bedrijf ontving een trofee voor zijn reachtruck ETV 216i. De magazijntruck is ’s werelds eerste reachtruck met een volledig geïntegreerde lithium-ionbatterij en markeert het begin van een nieuwe generatie reachtrucks. Het overtuigde de jury niet alleen van zijn prestaties, maar ook van zijn ontwerp. Omdat de conventionele lood-zuur batterij werd vervangen door een kleinere lithium-ion batterij, ontstonden er volledig nieuwe ontwerpmogelijkheden voor de ontwikkelaars, aldus de juryleden.

Special of the year

De Amerikaanse heftruckspecialist The Raymond Corporation werd voor de eerste keer genomineerd en won direct. Het bedrijf sleepte de 1e prijs in de wacht in de categorie Special of the Year. De  dochteronderneming van Toyota heeft een virtual reality-bril gelanceerd waarmee  heftruckchauffeurs kunnen worden getraind. De oplossing biedt niet alleen een realistisch beeld van de werkomgeving, maar genereerde ook gegevens voor individuele trainingen van de heftruckchauffeurs.

 

 

AGV en robots

In de categorie AGV & Intralogistiek Robot ging de hoofdprijs naar Still. Still won zijn Liftrunner; een AGV trekker/trein dat automatisch kan laden en lossen. De jury roemde het voertuig om de combinatie geautomatiseerd rijden en geautomatiseerde belastingoverdracht. Ook de kosteneffectieve en gemakkelijk schaalbare oplossing biedt de gebruiker grote voordelen, aldus de jury.

Heftruck

UniCarriers werd bekroond voor de meest innovatieve heftruck in de categorie Counter Balanced Truck. De fabrikant betrad de IFOY met het TX 3 3-wiel met een laadvermogen van 1,6 ton. Het voertuig uit de nieuwe TX 3-serie scoort met zijn lage energieverbruik, uitstekend zicht rondom, comfortabele volledig elektrische besturing en tal van ergonomische verbeteringen. De belangrijkste innovatie: een vrijdraaiende, ergonomische armleuning, verkrijgbaar met een mini-stuur of een normaal stuurwiel.

Startup of the Year

De IFOY Aaward in de categorie Startup of the Year ging naar Proglove. Het jonge bedrijf werd beloond voor zijn intelligente handschoen met dezelfde naam voor het scannen van streepjescodes en 2D-codes. Vorig jaar won Proglove al prijs “Beste product’op de beurs LogiMat.

 

Reageer op dit artikel