nieuws

Dit is het nieuwe DHL Express sorteercentrum in Limburg

Warehousing 1966

DHL Express heeft op Maastricht-Airport een nieuw sorteercentrum geopend. Het nieuwe pand is bedoeld voor het bezorgen en afhalen van internationale expreszendingen in de regio Limburg.

Dit is het nieuwe DHL Express sorteercentrum in Limburg
V.l.n.r. profrenster Janneke Ensing, Ronald Leunisse (DHL) en Thijs van Es (gemeente Beek)

Het Service Center beslaat ruim 9.000 m2 op bedrijventerrein Aviation Valley. Met de bouw is een investering gemoeid van ruim 7 miljoen euro. De bouw maakt onderdeel uit van een investeringsproject. DHL Express investeert de komende tijd 45 miljoen euro in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk.  Vorig jaar werd een nieuwe vestiging in Breda geopend.

Opening

Het nieuwe sorteercentrum in Maastricht werd vrijdag 12 april geopend door Thijs van Es, loco-burgemeester van de gemeente Beek en Ronald Leunisse, algemeen directeur van DHL Express Nederland.

 

dhl

V.l.n.r. profrenster Janneke Ensing, Ronald Leunisse (DHL) en Thijs van Es (gemeente Beek)

 

Vanuit het Service Center in Maastricht verzorgt DHL het sterk groeiende aantal expreszendingen voor heel Midden- en Zuid-Limburg. Het nieuwe Service Center biedt werkgelegenheid bieden aan ruim 60 medewerkers.

Last mile per fiets

Het sorteercentrum is onder meer uitgerust met  een automatische sorteerinstallatie en er zijn 30 docks voor het laden en lossen van bestelauto’s. Naast bestelauto’s en vrachtwagens wordt vanuit de vestiging een parcycle ingezet voor de last mile in de binnenstad van Maastricht. In het kader van duurzaam transport per fiets kondigde DHL een sponsordeal aan met wielerploeg Sunweb van Tom Dumoulin. De wielerploeg gaat de expresvervoerder helpen om een breed publiek bewust te maken van de eigen rol om bezorging te verduurzamen.

 

Breeam

Duurzaamheid is ook een belangrijk onderdeel geweest bij de bouw van het sorteercentrum. Het pand is BREEAM-NL ‘outstanding’ gecertificeerd. . Het pand is gasloos en en maakt gebruik van restwarmte van de nabijgelegen nafta-kraker van chemiebedrijf SABIC.

 

Reageer op dit artikel