nieuws

Borghese Logistics realiseert op risico groot dc op Lage Weide

Warehousing 2300

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Borghese Logistics is op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Na oplevering beschikt het dc – op een van de oudste bedrijventerreinen van Nederland – over circa 15.000 vierkante meter aan magazijnruimte.

Borghese Logistics realiseert op risico groot dc op Lage Weide

Het distributiecentrum wordt gebouwd op het voormalige PSA terrein aan de Mesonweg in Utrecht. Deze herontwikkelingslocatie is eind 2016 door Borghese Logistics op risico aangekocht. Met deze aankoop speelde de logistiek vastgoed ontwikkelaar in op de toenemende schaarste aan ruimte voor distributiecentra in het midden van Nederland.

Lage Weide: accent op logistiek en distributie

Het bedrijventerrein Lage Weide ligt aan de rand van Utrecht langs de A2 en is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Aanvankelijk vestigden zich er met name industriële ondernemers en bouwbedrijven, momenteel ligt het accent in de logistieke hotspot nummer 9 van Nederland meer op logistiek en distributie.

 

Lees ook:

Fonq bouwt nieuw distributiecentrum op Lage Weide

BREEAM very good certificaat

Het distributiecentrum dat Borghese realiseert omvat in totaal circa 15.000 vierkante meter aan magazijnruimte, circa 1.676 vierkante meter mezzanine en circa 500 vierkante meter kantoorruimte. Het distributiecentrum wordt in 1 december dit jaar opgeleverd. Het dc beschikt dan ook over een BREEAM-duurzaamheidscertificaat ‘Very Good’. Daarnaast krijgt het pand onder andere een ESFR-sprinklerinstallatie, hoge vloerbelasting en een vlakke vloer. Huurders kunnen magazijnruimte huren in het pand vanaf circa 7.500 vierkante meter warehouse.

Gunstige multimodale ontsluitingen

Volgens Borghese is de realisatie van dit dc op Lage Weide interessant om dat dit bedrijventerrein beschikt over een binnenhaven die toegankelijk is voor de grootste binnenschepen. Zodoende vindt er volop overslag plaats tussen water, spoor en wegen. Goede marktomstandigheden, de gunstige ligging in het midden van het land en ten opzichte van de stad Utrecht (last mile delivery), de container terminal en de frictieleegstand voor warehouses in de regio Utrecht maken deze ontwikkeling volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar bijzonder. Daarbij komt dat deze logistieke hotspot met Nieuwegein en Vianen dit jaar tijdens de Logistieke Hotspot verkiezing van het jaar ook als beste uit de bus kwam in de sub-categorieën: nationale distributie hotspot en nationale e-fulfilment hotspot.

 

Britse vastgoedinvesteerder koopt dc

Deze factoren tezamen waren voor de Britse vastgoedinvesteerder Clarion Gramercy reden om deze ontwikkeling begin dit jaar – voor een niet nader genoemd bedrag – te kopen van Borghese. Dit pand wordt ondergebracht in het Gramercy Property Europe III fonds. Deze ontwikkeling op risico in Utrecht betreft de eerste aankoop van de Britse vastgoedinvesteerder in Nederland.

Reageer op dit artikel