nieuws

Bloedplasma bij min 35 graden in automatische opslag

Warehousing 854

De Ierse firma Grifols, actief in de gezondheidszorg, nam Jungheinrich in de arm om een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn te bouwen. Bijzonderheid: opslag gebeurt bij min 35 graden Celsius.

Bloedplasma bij min 35 graden in automatische opslag

Het nieuwe distributiecentrum omvat een hoogbouwmagazijn met 1.152 palletplaatsen. Daar vindt de opslag plaats van bloedplasma onder extreem lage temperatuur. Daar was een speciaal ontwikkelde hoogbouwkraan voor nodig met een afzethoogte van 14.3 meter. De kraan moet pallets vier locaties diep kunnen wegzetten in de opslagkanalen. Daarvoor is een dubbel uitgevoerde shuttle toegevoegd in het totale concept.
Een ander opslagdeel – eveneens met een hoogbouwkraan in één magazijngang – is bestemd voor een 5 graden temperatuurzone. Hier zijn 2.972 palletplaatsen beschikbaar, maar dan bij een opslaghoogte van 26 meter.

Verschillende palletmaten

Jungheinrich kreeg de opdracht van Grifols als totaalleverancier. Het nieuwe dc in Dublin heeft onder meer het WCS-systeem van de heftruckfabrikant in gebruik, maar ook andere softwareoplossingen om de administratieve processen te ondersteunen evenals de benodigde kwaliteitscontrole.
In het dc liggen medische producten in opslag, met als bijzonderheid dat de pallets zowel EU afmetingen hebben als het Amerikaanse formaat van 1.219 x 1.016 mm.

Reageer op dit artikel