nieuws

Amazon neemt robotspecialist in pickkarren over

Warehousing 1804

Amazon heeft weer een overname gedaan op het gebied van robotisering. Dit keer neemt de pakketreus Canvas over, een robotspecialist op het gebied van autonoom rijdende pickkarren.

Amazon neemt robotspecialist in pickkarren over

Zeven jaar nadat Amazon Kiva inlijfde slaat het bedrijf weer toe op het gebied van robotisering. Amazon neemt Canvas over. Canvas is een bedrijf achter de gelijknamige autonoom rijdende pickkar.

De Canvas Autonomous Cart kan zelfstandig mensen en obstakels ontwijken. Het systeem maakt gebruik van 3D-beeldvorming en een in-house software-oplossing die op andere hardware kan worden toegepast.

 

Amazon laat in een reactie tegenover Techcrunch weten: ‘Geïnspireerd te zijn door de innovaties van Canvas Technology en delen een gemeenschappelijke visie voor een toekomst waarin mensen naast robotica werken om de veiligheid en de werkervaring verder te verbeteren.

De nieuwe aankoop moet Amazons e-fulfilment nog efficiënter maken. Ook op last mile gebied staat het bedrijf niet stil. Amazon lanceerde vorige maand nog Scout, een autonoom opperende bezorgrobot.

Lees ook
Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

Reageer op dit artikel