nieuws

Wehkamp opent nieuw distributiecentrum

Warehousing 6287

Het supermoderne distributiecentrum van Wehkamp is al te klein. De e-commerce reus breidt daarom zijn dc fors uit. Aan het zwaar geautomatiseerde dc is een groot distributiecentrum toegevoegd met voornamelijk een handmatig proces. Flexibiliteit is het toverwoord.

Wehkamp opent nieuw distributiecentrum

Pal aan het gemechaniseerde dc, dat in 2015 werd geopend, heeft Wehkamp een distributiecentrum van ruim 60.000 vierkante meter in gebruik genomen. Hiermee ontstaat een dc van ruim 100.000 vierkante meter.

Is het bestaande warehouse in Zwolle vol geautomatiseerd, het proces in het nieuwe dc is sterk handmatig. Bewust: “Het is geen keuzes geweest handmatig of automatisering. We hebben een keuze gemaakt waardoor we het automatisch deel in het bestaande pand nog beter en doelmatiger kunnen gebruiken”, verklaart Maarten Tibosch, operationeel directeur van Wehkamp de gemaakte keuze.

 

wehkamp dc

 

Logistiek Wehkamp meer efficiënt

Het nieuwe pand, ontwikkeld door WDP, werd vrijdag 22 maart geopend door wethouder René de Heer, ceo van Wehkamp Piet Coelewij en Maarten Tibosch. De extra vierkante meters moeten Wehkamp efficiëntere logistiek opleveren, maar bovenal flexibiliteit. Flexibiliteit die hard nodig is in een dynamische e-commerce wereld met snel veranderende klantenwensen. “Deze aanpak geeft ons enorme flexibiliteit om assortiment toe te voegen en modulair te bouwen. Wij willen flexibel zijn (op basis van wat de klant van ons wil) voor de toekomst en kunnen bijsturen en aanpassen waar nodig.”

 

 

wehkamp distributiecentrum

 

Andere distributiecentra

Door de uitbreiding is Wehkamp niet alleen in staat om assortiment toe te voegen, Wehkamp voegde onlangs nog BCC toe als partner, maar kan de e-commerce speler ook een veel breder assortiment afhandelen is het idee. Om die afhandeling van orders zo optimaal mogelijk te doen, heeft Wehkamp tevens geïnvesteerde in een nieuw WMS. Ook is het aantal distributiecentra gereduceerd. De twee dc’s uit Dedemsvaart voor verpakkingsmateriaal en VAS zijn overgeheveld naar Zwolle. Daarnaast heeft Wehkamp nog twee dc’s in de Betuwe voor ‘uglies’, tot voor kort waren dat er nog drie.

 

Reageer op dit artikel