nieuws

Reesink Logistic Solutions wil Duitsland veroveren

Warehousing 1395

Royal Reesink heeft AM Gruppe ingelijfd. Met de deal wil Reesink een totaaloplossing bieden voor een toekomstbestendig magazijn. Een van de onderwerpen die op de gezamenlijke agenda staat is het refurbishen van bestaande magazijnsystemen. Ook het verder vermarkten van Autostore staat centraal.

Reesink Logistic Solutions wil Duitsland veroveren

Reesink zet door de overname van AM Gruppe voet aan de grond in de Duitse markt. Samen zijn Reesink Logistic Solutions, dat eerder Lalesse overnam, en AM Gruppe marktleider in AutoStore in Nederland en Duitsland, claimt Joop Uijlen, managing director van Reesink Logistic Solutions.

Autostore

De bedrijven hopen met de samenwerking een synergie-effect te creëren. Uijlen: “Door de samenwerking hebben we toegang tot een schat aan ervaring en kunnen we samen onze klanten nog beter bedienen. AM is groots met het AutoStore systeem. Binnen deze samenwerking gaan ze zich ook op de Duitse markt begeven met onze producten. AM biedt op zijn beurt met de in Nederland geproduceerde magazijnkranen en conveyors een geïntegreerde totaaloplossing voor de Duitse markt. Samen zijn Reesink Logistic Solutions en AM Gruppe marktleider in AutoStore in Nederland en Duitsland.

 

Lees ook
Magazijn automatiseren? Let op deze randzaken (video’s)

 

De aftrap van de samenwerking was tijdens de LogiMat in Stuttgart. AM biedt met de in Nederland geproduceerde magazijnkranen en conveyors een geïntegreerde totaaloplossing voor de Duitse markt.

Refurbishen bestaande systemen

Een van de onderwerpen die op de gezamenlijke agenda staat is het refurbishen van bestaande systemen. “Daar waar bij een conventioneel magazijn de heftruck na acht jaar versleten is, gaat een magazijnkraan minimaal vijftien jaar mee. Daarna kan de kraan omgebouwd worden en aangepast worden op de vernieuwde wensen en eisen. Naast de kostentechnische voordelen die dit biedt, is het ook in lijn met het duurzame en circulaire gedachtengoed. AM heeft veel expertise op dit gebied en daarom trekken we hier samen in op,” zegt Uijlen.

Reageer op dit artikel